Dit evenement is afgelopen

Jazz op het plein – Compro Oro

Jazz op het plein – Compro Oro

Denk aan Buena Vista Social Club meets Santana, een vleugje Marc Ribot en een virtuoos vibrafonist! Voeg daar nog percussie en een swingende ritmesectie bij en het plaatje is compleet. Compro Oro zal de zomerse reeks jazzconcerten in stijl afronden.

 

Als je een vibrafoon en Afro-Cubaanse muziek bij elkaar optelt, kom je al snel uit bij Cal Tjader. Niet toevallig één van de helden van de jonge Belgische vibrafonist Wim Segers. Het album ‘Transatlantic’ van zijn Gentse band Compro Oro gaat met een vette knipoog aan de haal met de traditie van de Afro-Cubaanse muziek.

De composities op ‘Transatlantic’ komen van de hand van Segers. Lichte en donkere melodieën, die snel of traag bewegen door het ritmische landschap van de Latijns-Amerikaanse cultuur. Gitarist Bart Vervaeck weet met gemak de klankkleur van de Mexicaanse gitaarmeester Santana op te roepen. Vibrafoon en gitaar kunnen rekenen op een uitstekende ritmesectie van Mattias Geernaert (bas) en Frederik Van den Berghe (drums), inclusief de voor deze exotische muziek zeer essentiële percussie van Robbe Kieckens, die zijn kindertijd in Rwanda doorbracht en daar duidelijk een virtuoos gevoel voor ritme aan heeft overgehouden.

De melodielijnen en improvisaties van Segers en Vervaeck zijn een lust voor het oor. Te meer omdat ze ingebed liggen in dansbare polyritmische grooves. Detailrijk bovendien, waardoor deze psychedelisch afro-jazz tot de laatste noot boeiend blijft. Kortom, als je de plaat van Compro Oro oplegt, hoor je virtuoos uitgevoerde jazz in een opgewekte, zuiderse sfeer. Haal dat Hawaïhemd maar uit de kast. Compro Oro komt bovendien met een nieuwe EP op de proppen in april 2018 (W.E.R.F.-label).

Wim Segers (vibrafoon, marimba)
Bart Vervaeck (gitaar)
Matthias Debusschere (basgitaar)
Robbe Kieckens (conga, percussie)
Frederik van den Berghe (drums)

www.comprooromusic.be

www.jazzlabseries.be

Compro Oro teaser 1 from JazzLab Series on Vimeo.