Dit evenement is afgelopen

Koen De Sutter - Montaigne

Koen De Sutter - Montaigne

De zestiende-eeuwse Michel de Montaigne is één van de grootste filosofen van de westerse beschaving. Vooral zijn essays horen tot de westerse filosofische canon. Hij schreef ze dan ook toen hij aan zijn tweede leven begon, een periode waarin hij zich terugtrok en nadacht.

 

De zestiende-eeuwse Michel de Montaigne is één van de grootste filosofen van de westerse beschaving. Vooral zijn essays horen tot de westerse filosofische canon. Hij schreef ze dan ook toen hij aan zijn tweede leven begon, een periode waarin hij zich terugtrok en nadacht. Zijn levensmotto ‘Que Sais-je?’ is ook vandaag nog relevant. Want wat weet een mens echt zeker?
Alexander Roose, professor filosofie aan de universiteit van Canbridge en Gent, schreef hierover een theatertekst. Koen De Sutter speelt bij verschillende gezelschappen en werd bekend met zijn monoloog over wijlen premier Martens.

In het kader van de voorstellingen ‘Socrates’ en ‘Montaigne’ organiseren we ook een aantal lezing en workshops rond filosofie. Meer info op onze website.

www.koendesuttermontaigne.be/