Dit evenement is afgelopen

MOOOV Filmfestival Genk: Bar Bahar

MOOOV Filmfestival Genk: Bar Bahar

Maysaloun Hamoud, Israël/Frankrijk, 2016, 96 minuten

Drie Israëlisch-Palestijnse vrouwen delen een appartement in Tel Aviv. Laila is een jonge, vooruitstrevende advocate. Ze heeft een moeilijke relatie met Ziad, een filmmaker. Alhoewel uiterlijk progressief, wil Ziad hun verhouding beter afbakenen en soms geeft hij stekelige opmerkingen over Laila’s kledij.

 

Dan is er de lesbische Salma, dj in een bar. Zij wordt verliefd op Dunya, maar zal ze zich durven outen bij haar conservatief christelijke ouders?

Ten slotte is er Nour, die als laatste in de flat komt wonen. Ze komt uit een dorp en studeert in Tel Aviv. Als enige die een sluier draagt, valt ze wat uit de toon. Wissam, haar verloofde, komt haar nu en dan controleren: ze zou beter haar studies opgeven; later moet ze toch voor de kinderen zorgen.

De drie vrouwen balanceren tussen traditie en modernisme, goed burgerschap en afwijkend gedrag, vrijheid en trouw.

De jonge regisseuse Maysaloun Hamoud maakte met Bar Bahar een energiek, goed geacteerd debuut over vrijgevochten vrouwen die voor zichzelf durven opkomen in een van traditie doordrenkt land. Deze film werd met de jongerenprijs bekroond op het laatste festival van San Sebastián.

Regie: Maysaloun Hamoud
Land:  Israël/Frankrijk
Jaar: 2016
Duur: 96 minuten
Genre: Drama

 


 

Trailer

 

Recensie

Variety (Engelstalig)