Dit evenement is afgelopen

MOOOV Filmfestival Genk: Down to Earth

MOOOV Filmfestival Genk: Down to Earth

Rolf Winters en Renata Heinen, VK, 2016, 82

Bedrijfseconoom Rolf Winters en zijn echtgenote, kunstenares Renata Heinen, reisden met hun gezin de wereld rond. Op zoek naar “meer” lieten ze alle luxe achter en maakten een spirituele zoektocht. van Peru tot Namibië, van Noord-Amerika tot op een afgelegen eiland bij Australië spraken ze stamhoofden en oude wijzen die als geen ander weten hoe alles met elkaar in verbinding staat en hoe noodzakelijk het is de aarde te koesteren.

 

Met een open hart werd er geluisterd. Ook hadden ze een camera mee en alles werd gefilmd.

Vierenhalf jaar lang hebben ze gezwoegd om de 200 uren materiaal tot een documentaire te verwerken. Het resultaat is een kritische commentaar op de consumptiemaatschappij, een pleidooi voor natuurlijke geneeswijzen en een ode aan de natuur. In Nederland is de documentaire een groot succes.

Al meer dan 100 000 mensen kwamen kijken. maar ook internationaal krijgt ze weerklank, zelfs bij beleidsmakers. Vóór de onderhandelaars bij de klimaattop in Parijs aan tafel gingen, kregen zij de documentaire te zien. Om mensen die na de film ook iets willen veranderen – al was het maar op kleine schaal - te helpen, hebben de filmmakers een organisatie opgezet.

Regie: Rolf Winters en Renata Heinen
Land: Groot-Brittannië
Jaar: 2016
Duur: 82 minuten
Genre: Documentaire, avontuur

 


 

 Trailer

 

Uit de pers

'Waarom documentaire Down to Earth zo veel bezoekers trekt' ‒ de Volkskrant