Dit evenement is afgelopen

MOOOV Filmfestival Genk: Raftan

MOOOV Filmfestival Genk: Raftan

Navid Mahmoudi, Afghanistan/Iran, 2016, 78 minuten

De geliefden Fereshteh en Nabi worden uit elkaar gerukt als Fereshteh samen met haar ouders uit Afghanistan moet vluchten naar Iran. Nabi blijft in Afghanistan achter, maar omdat zijn broer iemand vermoord heeft en hij door de familie van het slachtoffer achternagezeten wordt, besluit hij om illegaal de grens over te steken naar Iran: zo kan hij bij Fereshteh zijn.

 

In Teheran aangekomen wil Nabi samen met haar via Turkije naar Europa vluchten voor een beter leven. maar Nabi wordt door landgenoten herkend als de broer van een moordenaar en daarenboven vallen ze in handen van dubieuze mensensmokkelaars. Hun prille liefde wordt erg op de proef gesteld.

De vlucht van het opgejaagde, jonge koppel wordt sober en strak in beeld gebracht middenin een chaotisch Teheran vol bouwwerven en een dolmakend autoverkeer. De film raakt op een krachtige wijze twee thema’s tegelijk aan: vluchten naar een ander land en de blijvende en desastreuse gevolgen van familievetes in de Afghaanse cultuur. De twee acteurs die het jonge koppel op energieke wijze vertolken, werden zelf gekozen uit een migrantenkamp nabij Teheran.

Regie: Navid Mahmoudi
Land: Afghanistan/Iran
Jaar: 2016
Duur: 78 minuten
Genre: Drama, Romance

 


 

Trailer 

 

Recensie

The Hollywood Reporter (Engelstalig)