Dit evenement is afgelopen

MOOOV Filmfestival Genk: The woman who left

MOOOV Filmfestival Genk: The woman who left

Lev Diaz, Filipijnen, 2016, 226 minuten

Eind jaren 90, Filipijnen. Horacia zit al dertig jaar opgesloten in de gevangenis voor een moord die ze niet gepleegd heeft. Ze is een rustige vrouw en als oud-lerares helpt ze medegevangenen met lezen en schrijven. Op een dag bekent een medegevangene dat Horacia’s ex-verloofde, Rodrigo Trinidad, haar de opdracht gaf de moord te plegen en hem in de schoenen van Horacia te schuiven.

 

Horacia wordt vrijgelaten, maar haar land is enorm veranderd, corrupter en gewelddadiger. Ze vindt niemand van haar familie meer. De anders zo zachtaardige vrouw voelt wraakgevoelens opwellen, ze laat zich Renata noemen en gaat op zoek naar de man die de oorzaak is van al haar ellende: Rodrigo Trinidad, nu een rijk man.

The woman who left is een bedwelmende en hypnotiserende kijkervaring in prachtige zwart-witfotografie.

Deze vertelling van een vrouw die worstelt met gevoelens tussen wraak en verzoening is gebaseerd op een kortverhaal van Tolstoj. De bijna vier uur durende film kreeg de Gouden Leeuw op het jongste filmfestival van Venetië en zal waarschijnlijk nooit te zien zijn in het commerciële cinemacircuit. Dit is een unieke kans! Voor geoefende kijkers.

Regie: Lev Diaz
Land: Filipijnen
Jaar: 2016
Duur: 226 minuten
Genre: Drama

 


 

Trailer

 

Recensie

The Guardian (Engelstalig)

 

Uit de pers

De Standaard: Gouden Leeuw voor Filipijns drama

Focus Knack: 'The woman who left' wint Gouden Leeuw in Venetië