Dit evenement is afgelopen

MOOOV Filmfestival Genk: Félicité

MOOOV Filmfestival Genk: Félicité

Alain Gomis, Frankrijk/België/Senegal/Duitsland/Libanon, 2017, 123 minuten

Félicité is een fiere, vrije vrouw die de kost verdient als zangeres in een nachtbar in Kinshasa. Haar leven wordt ondersteboven gegooid als haar zoon Samo een zwaar motoraccident heeft. Om zijn been te redden is een gecompliceerde operatie noodzakelijk, maar Félicité kan die niet betalen.

 

Dit leidt tot een wanhopige zoektocht naar geld door de straten van de stad, waarbij ze niet alleen miserabele sloppenwijken, maar ook exclusieve, rijke buurten doorkruist. Daarbij klampt ze familieleden, vrienden, kennissen en soms ook wildvreemden aan. De eerst zo fiere vrouw wordt een schaduw van zichzelf. Alleen de goedaardige Tabu, een klusjesman die haar ooit tevergeefs probeerde te versieren in de bar, trekt zich haar lot aan.

De hoofdrol in deze sociaal-realistische film wordt vertolkt door zangeres Véro Tshanda Beya Mputu, die zowel met haar aantrekkelijke zang als met haar expressieve gezicht op een buitengewone wijze de verschillende gemoedstoestanden van haar personage weet te vertolken.

Félicité gooide hoge ogen op het laatste festival van Berlijn en werd er terecht bekroond met de Zilveren Beer (Grote Prijs van de Jury). Pure cinema!

Regie: Alain Gomis
Land: Frankrijk/België/Senegal/Duitsland/Libanon
Jaar: 2017
Duur: 123 minuten
Genre: Drama, muziekfilm

 


 

Trailer

 

Recensie

Variety (Engelstalig)