Dit evenement is afgelopen

Lezing: Ninke Happel en Anne Malliet

Lezing: Ninke Happel en Anne Malliet

Uitgesteld naar latere datum

Om organisatorische redenen zal de lezing van Ninke Happel en Anke Malliet geïntegreerd worden in de lezing van 11 oktober van Miroslaw Sik: meer info: http://www.c-minecultuurcentrum.be/programma/view/id/1028/h/programma/c/literatuur-en-lezingen/miroslaw-sik-reform-living
Hou de website in de gaten voor het definitieve programma.

 

De tijd is duidelijk rijp voor een alternatieve vorm van vastgoedontwikkeling, en vraagt om actie op het terrein. Architectuurwijzer wil via lezingen, een tentoonstelling en haar website mensen inspireren en aanmoedigen tot nieuwe collectieve bouwprojecten in Vlaanderen.

Ninke Happel,
architecte uit Rotterdam, vertelt over de Rotterdamse Woongenootschap, die zij met haar bureau HappelCornelisseVerhoeven mee heeft opgericht. Deze coöperatieve vereniging wil in samenspraak met haar leden nieuwe woningen en appartementen bouwen, onderhouden en verhuren in de centrale wijken van Rotterdam. De projecten richten zich vooral op gezinnen, starters en ouderen én op plezierig samen wonen.

Het idee van Het Rotterdams Woongenootschap is gebaseerd op woonprojecten van ‘Genossenshaften' in Zürich. Als inleiding op de lezing brengt Anne Malliet (team Vlaams Bouwmeester) vooraf een overzicht van inspirerende coöperatieve woonprojecten in Zwitserland.

www.rotterdamswoongenootschap.nl
www.vlaamsbouwmeester.be

I.s.m. www.architectuurwijzer.be