Dit evenement is afgelopen

MOOOV: Princess

MOOOV: Princess

Tali Shalom-Ezer, Israël, 2015, 92 minuten

De hoogbegaafde Adar is 12 en gaat amper naar school. Meestal blijft ze thuis met de toestemming van Alma, haar moeder, die meer aandacht heeft voor haar nieuwe vriend Michael. Michael verloor zijn baan in het onderwijs en is dan ook veel thuis bij Adar. De twee hebben tijd voor spelletjes. Het begint onschuldig, maar de spelletjes krijgen meer en meer een seksuele ondertoon.

 

De hoogbegaafde Adar is 12 en gaat amper naar school. Meestal blijft ze thuis met de toestemming van Alma, haar moeder, die meer aandacht heeft voor haar nieuwe vriend Michael. Michael verloor zijn baan in het onderwijs en is dan ook veel thuis bij Adar. De twee hebben tijd voor spelletjes. Het begint onschuldig, maar de spelletjes krijgen meer en meer een seksuele ondertoon. Af en toe gaat Adar toch naar buiten en ze ontmoet de dakloze Alan, een mysterieuze jongen die heel erg op Adar lijkt. Ze overtuigt haar moeder om Alan een tijdje bij hen te laten wonen. De twee beginnen aan een reis tussen kindertijd en adolescentie, werkelijkheid en fantasie, die voor altijd het concept gezin zal wijzigen…

 

In 2015 was de jonge en sympathieke cineaste TSE met haar halflange film SURROGATE te gast bij MOOOV. Voor deze eerste langspeelfilm heeft ze het scenario zelf geschreven. Het resultaat is een teder en eerlijk familieverhaal, maar tegelijk ook een uitdagend coming-of-agedrama. De cineaste vermijdt vals sentiment, karikaturen en clichés. In de pers wordt ze al vergeleken met grote namen als Richard Linklater en Todd Solondz. Ook nieuwkomer Shira Haas is een naam om te onthouden. In de rol van Adar laat ze zien dat ze veel in haar mars heeft.