Dit evenement is afgelopen

MOOOV: The Light Between Oceans

MOOOV: The Light Between Oceans

Regie: Derek Cianfrance, VS, 2016 133 minuten

Tom Sherbourne is een gekwelde veteraan van Wereldoorlog I die anno 1919 besluit om vuurtorenwachter te worden op het desolate eiland Janus in West-Australië. Samen met zijn vrouw Isabel hoopt Tom een gezin te stichten, maar er volgen twee miskramen.

 

Tom Sherbourne is een gekwelde veteraan van Wereldoorlog I die anno 1919 besluit om vuurtorenwachter te worden op het desolate eiland Janus in West-Australië. Samen met zijn vrouw Isabel hoopt Tom een gezin te stichten, maar er volgen twee miskramen. Op een dag spoelt een roeiboot aan met een klein meisje erin en het koppel besluit de baby te adopteren. Ze zijn gelukkig en genieten met volle teugen van hun dochter Lucy, tot ze jaren later een vrouw ontmoeten op het vasteland. Na deze ontmoeting verandert hun perfecte leven langzaam in een hartverscheurend drama…

Onvervalste romantiek en hartverscheurend drama van het ouderwetse soort. Sommige journalisten hadden moeite met deze film: te tranerig, te gekunsteld, teveel clichés … maar volgens ons slaagt regisseur Cianfrance erin om een emotionele draad te spinnen waar je als kijker langzaam in verstrikt raakt, mede dankzij het sublieme spel van de hoofdrolspelers en de weelderige muziek van Alexandre Desplat. Ook de prachtige beelden van de woeste Australische kust zorgen voor emotie: cameraman Arkapaw tovert pure poëzie op het scherm.