Dit evenement is afgelopen

Expo: The World of Charles and Ray Eames

Expo: The World of Charles and Ray Eames

Na het internationale succes van Labyrint in 2015 laat C-mine opnieuw van zich horen met een project van internationale allure met klinkende namen. De expo “The World of Charles and Ray Eames” komt naar Genk.

 

Het Amerikaanse echtpaar Charles en Ray Eames behoort tot de belangrijkste designers van de 20ste eeuw. Ze hebben met hun onderzoek en ontwerpen een blijvende stempel gedrukt op het designlandschap en worden daar wereldwijd voor erkend. Bij het grote publiek zijn ze bekend voor de in het oog springende kuipstoeltjes met typisch onderstel, in de designwereld is het duo “incontournable”.

The World of Charles and Ray Eames
is een grote expositie waarin de carrières van Charles (1907-1978) en Ray (1912-1988) worden uitgelicht. Alsook het grensverleggende werk van The Eames Office, een laboratorium voor design dat al vier decennia actief is en baanbrekend is op het vlak van  architectuur, meubelontwerp, grafisch-en productdesign, film, sculpturaal werk, fotografie en multimedia.

De originele expo bestaat uit 380 objecten en projecten die door Charles en Ray Eames tijdens hun leven bedacht en geproduceerd werden. Daarnaast is er een veelheid aan documentatie en artefacten te zien die door The Eames Office en het designduo verzameld werden. Ook de samenwerking met andere designers en kunstenaars in verschillende disciplines hebben een belangrijke plaats in de tentoonstelling. De bezoeker wordt via verschillende thema's mee op sleeptouw genomen om het complexe en indrukwekkende verhaal van Charles en Ray Eames te kunnen vatten.

De tentoonstelling werd op maat van C-mine herwerkt, zonder aan het originele en sterke verhaal te raken. Hiervoor werden scenografen Jo Klaps en Patrick Reuvis aangetrokken. De tentoonstelling wordt getoond in de exporuimtes van C-mine designcentrum en C-mine cultuurcentrum.

Tip:
combineer je bezoek aan de expo 'The world of Charles and Ray Eames' met een concert, een lezing, een dans- of theatervoorstelling, ... Op vertoon van je expoticket krijg je op één van de activiteiten van C-mine cultuurcentrum in de periode van 21 februari t/m 28 mei 2017, € 2 korting op de basisprijs.

Toegangsprijzen: Basisprijs: € 10,00 | 60+ / lerarenkaart / pers. met een handicap: € 8,00 | Studenten (op vertoon van studentenkaart): € 5,00 | Kinderen -12 jaar: € gratis | Kinderen van 12 – 18 jaar: € 5,00 | Groepen (>10 personen) € 8,00 | Stadsgids: € 60,00 - € 65,00 (anderstalig) | Gezinsprijs: (2 volw. + 2 kids): € 20,00 | Scholen (14-18 jaar)/ € 5,00 incl. begeleiding - 1 begeleider gratis| Genkenaren (op vertoon van identiteitskaart): € 5,00

Tickets zijn verkrijgbaar aan C-mine bezoekersonthaal of online.
Een volledig overzicht vindt u op C-mine website

De expo zal geopend zijn van dinsdag t/m zondag van 10 uur tot 18 uur ( de laatste tickets worden verkocht om 17 uur). Laatavondopening tot 21u (tickets worden verkocht tot 20u): 3 maart 2017, 7 april 2017,5 mei 2017

The World of Charles and Ray Eames werd origineel ontwikkeld door Barbican Art Gallery en werd geproduceerd in samenwerking met The Eames Office.