Dit evenement is afgelopen

Nordmann / Yves Peeters Gumbo - Dubbelconcert

Nordmann / Yves Peeters Gumbo - Dubbelconcert

Nordmann Gitarist Edmund Lauret groeide op in Newcastle en bassist Dries Geusens in Overpelt. Ze ontmoetten mekaar op het conservatorium en de vele jamsessies in Gent. Samen met Elias Devoldere en Matthias De Craene werd de groep Nordmann gesmeed.

 

30 april is International Jazzday en dat kunnen we in C-mine niet zomaar laten voorbij gaan. U krijgt twee fantastische groepen uit de levendige Belgische jazzscene voorgeschoteld. Ze zoeken cross-overs op met hip-hop, rock en pop. Ze maken deel uit van de nieuwe jazzgolf in ons land, waar ook o.a. STUFF., BRZZVLL, Taxiwars of Melanie De Biasio vertegenwoordigers van zijn.

Timing:
20:15 Yves Peeters Gumbo
21:45 Nordmann

Nordmann

Gitarist Edmund Lauret groeide op in Newcastle en bassist Dries Geusens in Overpelt. Ze ontmoetten mekaar op het conservatorium en de vele jamsessies in Gent. Samen met Elias Devoldere en Matthias De Craene werd de groep Nordmann gesmeed. Hun eerste grote wapenfeit was de zilveren medaille op Humo’s Rock Rally. Nog nooit heeft een jazzgroep die tweede plek weten weg te kapen op Belgisch belangrijkste rockconcours. Hun mix van stijlen: rock, jazz, progressive en avant-garde is ook duidelijk te horen op hun fel gesmaakte debuutalbum ‘Alarm’. Een wervelwind, een muzikale trip die geen seconde verveelt!Yves Peeters Gumbo – The Big Easy Revisited
De passage van Yves Peeters in C-mine met ‘Hallucinations’ werd fel gesmaakt. Het was ook die avond dat het nieuwe ‘Gumbo’ project geboren werd. Het collectief presenteert een imaginaire reis naar New Orleans. Krachtige zangpartijen uit de gospel en soul vermengd met second-line grooves van paradebands. Bluesy pianolicks, funky blazersriffs en bezwerende voodoo ritmes, met daar bovenop veel ruimte voor improvisatie. Verwacht een persoonlijke en hedendaagse interpretatie van het rijke muzikale erfgoed uit The Big Easy, de Amerikaanse jazz-hoofdstad.

François Vaiana (zang), Nicolas Kummert (tenorsaxofoon), Dree Peremans (trombone), Bruce James (USA) (piano, vocal), Nicolas Thys (bas) en Yves Peeters (drums).