Dit evenement is afgelopen

Abbatoir Ferme - Alice

Abbatoir Ferme - Alice

Lewis Carroll’s Alice in Wonderland is inmiddels anderhalve eeuw jong. Nog steeds zijn kinderen gefascineerd door de absurditeit en de vreemde figuren in het verhaal, en voor volwassenen blijft het boek een wonderlijke schatkamer.

 

Een teder, donker sprookje voor iedereen die volwassen is of dat moet worden.

Abattoir Fermé kiest in haar bewerking voor een Alice die niet volwassen wil worden. Of toch niet in een door logica gedomineerde wereld die haar verhindert om te geloven in geniale nonsens, sprekende poezen en lieve ridders. Liever kruipt ze weg in haar eigen zeepbel waar ze zich veilig waant en waar ze vergezeld wordt door een vriend die haar verhalen voert.

Na schitterende recensies afgelopen seizoen, speelt Abattoir Fermé met deze ode aan zorgeloosheid en onzin voor het eerst in CCHA.

"¨****Alice van Abattoir Fermé is een prachtige en prikkelende hedendaagse versie van Carrolls verhaal over een vrouw die liever in haar poppenhuis blijft wonen omdat de wereld niet meer weet waarom fantasieverhalen belangrijk zijn." 
Knack, 26 mei 2015

tekst & regie Stef Lernous, vrij naar Lewis Caroll / spel Aat Ceelen, Kirsten Pieters, Lukas Smolders, Anneke Sluiters, Chiel van Berkel, Tine Van den Wyngaert & Lobke Leirens (stage) / muziek Kreng / decor- en lichtontwerp Stef Lernous & Sven Van Kuijk / coproductie met NONA Mechelen & STUK Leuven / 

© Stef Lernous / www.abattoirferme.be