Dit evenement is afgelopen

The 7 Fingers (Can) & Theatre Republique Kopenhagen – Bosch' Dreams

The 7 Fingers (Can) & Theatre Republique Kopenhagen – Bosch' Dreams

Tradities zijn er om in ere te houden. Net zoals vorig jaar (Racehorse Company) opent C-mine cultuurcentrum het seizoen met een groots circusspektakel. Het Canadese gezelschap 7 Fingers behoort tot de voorhoede van het nieuwe circus, dat veel meer is dan louter een demonstratie van acrobatische toeren, lenige kunsten en handige trucs. Le nouveau cirque is theater, dans, muziek, poëzie!

 

Deze voorstelling ging eind september in première en kreeg meteen lovende recensies!
Lees hier:
**** De Volkskrant

**** Scenes.nu

Tradities zijn er om in ere te houden. Net zoals vorig jaar (Racehorse Company) opent C-mine cultuurcentrum het seizoen met een groots circusspektakel. Het Canadese gezelschap 7 Fingers behoort tot de voorhoede van het nieuwe circus, dat veel meer is dan louter een demonstratie van acrobatische toeren, lenige kunsten en handige trucs. Le nouveau cirque is theater, dans, muziek, poëzie! Maar ook Russische balk, Chinese paal, jongleren, acrobatie enzovoort.

In de voorstelling Bosch’ Dreams laat 7 Fingers zich inspireren door de surrealistische verbeeldingswereld van Jeroen Bosch. Het gemaskerd theater, de komieken en straatparades van 500 jaar geleden worden afgewisseld met eigentijdse vernieuwende acts, acrobatische virtuositeit en theatrale intimiteit. De vuurrode duiveltjes, wandelende vissen, dieren met een trechter op hun kop, onheilspellende fantasiewezens en wellustige jonkvrouwen uit zijn schilderijen komen in deze voorstelling wonderlijk tot leven.

Net zoals Cirque du Soleil heeft 7 Fingers zijn thuisbasis in Montréal. Het gezelschap kiest in tegenstelling tot zijn ‘grote broer’ niet voor een tent, maar voor het theater als speelplek en een circus op menselijke schaal.

Bosch Dreams werd gemaakt door Theatre Republique Kopenhagnen en 7 Fingers in samenwerking met de Stichting Jheronimus Bosch 500. Het initiatief tot de productie werd genomen door festival Circo Circolo, als herdenking van Jheronimus Bosch's dood in 1516, 500 jaar geleden.

Opgelet: vanaf 19/09 tot 14/10 worden er werken uitgevoerd aan het rondpunt op de Evence Coppéelaan ter hoogte van C-mine. Door middel van een omleidingsroute wordt de hinder zoveel mogelijk beperkt. 
> meer info over de werken

www.circusjeroenbosch.nl

Bekijk hier het persdossier


BOSCH DREAMS trailer from Republique Theatre Copenhagen on Vimeo.