Dit evenement is afgelopen

Little Waves 2017 - SOLD OUT

Little Waves 2017 - SOLD OUT

Grandaddy // Warhaus // Admiral Freebee // Peter Broderick // Amber Arcades // Amongster // Rhinos Are People Too // Steve Gunn // Audri // Schaduwland // Ivy Falls //

Na een uitverkochte editie in 2016, presenteren we in 2017 weer een fijne affiche met de fine fleur van de indiepop, singersongwriters en Americana artiesten. Little Waves is intussen een vaste waarde geworden. De locatie, de gezellige en gemoedelijke sfeer en de indrukwekkende line-up zorgen het eerste weekend van april voor een geweldige start van het festivalseizoen.

 

Na twee uitverkochte edities is ook Little Waves 2017, het sympathieke singer-songwriter/indie festival in C-mine, helemaal uitverkocht. De gedurfde affiche, intieme clubsfeer en aantrekkelijke prijs onderscheidt dit festival van alle anderen!

 


Blijf up to date en check onze eventpagina op facebook.


De line-up van Little Waves is nu helemaal rond. Het Absolutely Free Festival zal opnieuw een podium hosten. Zij kozen de aanstormende talenten Ivy Falls, Schaduwland en Audri om de affiche compleet te maken.

TIMETABLE:

DOORS: 18:00

MAIN STAGE
18:15 - 19:15 Amongster
19:45 - 20:45 Admiral Freebee
21:30 - 22:50 Grandaddy
23:30 - 0:45 Warhaus

THEATER
18:15 - 18:45 Amber Arcades
19:15 - 20:00 Rhinos Are People Too
20:30 - 21:30 Steve Gunn
22:15 - 23:25 Peter Broderick

FOYER (hosted by AFF)
19:30 - 20:15 Audri
21:15 - 22:00 Schaduwland
23:00 - 23:45 Ivy Falls

 

MAIN STAGE:


Ook al zijn ze voor de fans nooit weggeweest, Grandaddy is bezig aan een opmerkelijke comeback. Dat bewijst het immense succes dat ze nog steeds hebben. De volle concertzalen en festivaltenten zijn daar het bewijs van. En iedereen kijkt hongerig uit naar hun nieuwe album dat verschijnt maart dit jaar. De eerste single ‘Way We Won’t’ wakkert de eetlust enkel nog harder aan. Een combinatie van oudere nummers (we verheugen ons geen klein beetje op de live versie van ‘He’s Simple, He’s Dumb, He’s The Pilot’) en een pak nieuw werk, Grandaddy is de gedroomde headliner voor Little Waves!


De kater die we hadden na de aankondiging van de tijdelijke on hold van Balthazar maakte snel plaats voor muzikale euforie. We zijn immers weer een aantal fantastische bands rijker, waaronder WARHAUS. Lang duurde het niet voordat Maarten Devoldere met zijn soloproject impressioneerde. Een brok charisma, meeslepende muziek, melancholie en een eerste album ‘We Fucked a Flame Into Being’, Warhaus stáát er. In de zomer waarschijnlijk op de grote festivals, maar in april op Little Waves, wij staan op de eerste rij!


In deze onzekere tijden kunnen we gelukkig altijd rekenen op Admiral Freebee. Zijn zesde album ‘Wake Up And Dream’ is zijn beste, en laat dat door kenners gezegd zijn! Humo gooide met 4 sterren, Enola.be vraagt zich oprecht af of den admiraal überhaupt ooit wel een slecht album uitbrengt en festivalinfo.nl vertelt in hun viersterrenrecensie dat dit weer een gewéldig klinkende plaat is, vol variatie. Nóg een zekerheid, Admiral Freebee is ook live een persoonlijkheid. Ongetwijfeld wordt dit een prachtig concert, uitgekleed en helemaal solo!


Winnaars van De Nieuwe Lichting 2014, een pak podiumervaring , een EP met airtime op StuBru en Radio 1, Amongster! De vraag ‘bij welk genre plaatsen we deze band?’ zorgt voor menig ongemak bij de platenboer. Maar laat dat nu juist een geweldige eigenschap zijn in het hedendaagse muziekcircuit. Indie, electronica, dansante melancholie, tegendraadse ritmiek… you name it, Amongster is it. ‘Teacher’ is de eerste single uit hun debuutalbum dat in de zomer verschijnt. Onze pronostiek, ze zullen imponeren op de grote festivals. Maar de liefhebber komt eerst genieten op Little Waves!


THEATER STAGE:


In de viersterrenrecensie van zijn laatste album ‘Eyes on the Lines’ schreef Humo onder meer ‘het beste bewijs dat je ook buiten de Koningin Elisabethwedstrijd virtuozen kunt aantreffen’. Om maar te duiden hoe trots we zijn dat Steve Gunn op de Little Waves affiche staat. Steve Gunn, de uit Brooklyn afkomstige singer-songwriter, speelde eerder in Kurt Vile’s band The Violaters. Hij komt solo naar Genk. En we kijken er, samen met elke muziekliefhebber, reikhalzend naar uit!


Eén ding hebben alle zoekmachines op het web gemeen. Tik ‘Peter Broderick’ op de witte vlakte en het resultaat is unaniem: ‘multi-instrumentalist’. Maker van filmmuziek en indiemuziek, solo of als gastmuzikant, geëngageerd in tal van projecten (Efterklang), deze Peter Broderick is een artiest om te koesteren. Voor zijn recentste album  ‘Partners’ neemt hij weer plaats achter de piano. Aangrijpend!


Annelotte de Graaf
, zangeres en frontvrouw, maakt met Amber Arcades dromerige fijne indie-popdeuntjes.Haar debuutalbum Fading Lines ,opgenomen in New York, werd door vooral buitenlandse pers als hemels onthaald. 4 sterren op metacritic.com, 5 sterren op drownedinsound.com , de muziekkenners – vooralsnog van over de grens – kennen hun pappenheimers.Vorig jaar nog op Pukkelpop en Noorderslag, in april in het ongeduldige Genk.
 


Het Limburgs kwintet Rhinos Are People Too won in 2013 De Nieuwe Lichting. Daarna volgde een tournee langs de AB, Pukkelpop, Depot, De Afrekening en verscheen er een eerste EP. Nu zijn ze terug met nieuw werk. De buitenaardse dromerigheid van Blonde Redhead, de tegendraadse hoek af van The Flaming Lips, het vrije speelgenot van Grandaddy en het snedige experiment van Sonic Youth en je komt in de buurt van de filmische wereld die Rhinos Are People Too op hun unieke debuutplaat ‘Hello from the Gutters’ creëert.  En ook op Little Waves zullen ze de minnaar van het betere werk welgevallen.
Over hun debuutalbum schrijft HUMO:"Wie het laatst lacht, brengt de beste plaat uit." Humo (★★★★)


AFF STAGE:

IVY FALLS
De talentvolle Fien Deman en haar kompanen brengen – naar eigen zeggen- een mix van subtiele electronica en pastel roze pop. Duidelijk, toch?SCHADUWLAND
Minimalistische, melancholische post-folk met een elektronisch kantje. Awel ja!


AUDRI
Leuvense singer-songwriter aan de piano, poulain van Lefto en enorme belofte.
https://www.facebook.com/audrimakesmusic  


Rsvp: eventpagina op facebook.