Dit evenement is afgelopen

Flying Horseman - ROOMS / RUINS

Flying Horseman - ROOMS / RUINS

Flying Horseman is de groep rond zanger, gitarist en songschrijver Bert Dockx (Dans Dans en Strand). Met zijn schaduwrijke lyrics, gepassioneerde voordracht en inventief gitaarspel ontpopt hij zich als één van de ‘majors’ binnen het Vlaamse muzieklandschap.

 

Flying Horseman is de groep rond zanger, gitarist en songschrijver Bert Dockx (Dans Dans en Strand). Hun laatste album ‘Night is long’ werd o.a. door Focus Knack tot beste Belgische album van 2015 gekroond, hetgeen gevolgd werd door een sterke reeks concerten o.a. op Pukkelpop. De groep manifesteert zich steeds meer als een zeskoppig organisme met één hartslag en één zenuwstelsel. Een uniek en mysterieus verbond tussen Milan Warmoeskerken (zie ook: Mittland Och Leo), de zussen Loesje en Martha Maieu (Blackie & the Oohoos), bassist Mattias Cré (In-Kata) en de magische drummer Alfredo Bravo (Capsule).

Begin 2017 gaat Flying Horseman zes weken in residentie in De Singel Internationale Kunstcampus waar er gewerkt zal worden aan een gloednieuw project. Het sextet neemt zich voor om een set te creëren waarin hun muzikale en thematische obsessies vrij spel krijgen en waarin de verschillende bandleden individueel meer dan ooit in de schijnwerpers komen te staan.

Verwacht je aan een ononderbroken muziekstuk met een uitgekiende visuele omkadering, waarin songs clashen met epische instrumentals en waarin maatschappelijk engagement, woede, verontwaardiging en revolutionaire geestdrift hand in hand gaan met existentiële besognes en de intiemste verlangens. ROOMS / RUINS is een poging om de dromen en angsten van deze zes dolende zielen zo naakt en confronterend mogelijk te verklanken en te vertalen naar een podium.

De emotionele diepgang en zielkervende sfeerschepping die Flying Horseman als handelsmerk heeft, zorgt steevast voor een bloedstollend mooie luisterervaring. Zelden wordt muziek zo op het scherp van de snee gebracht.

Bert Dockx: zang, gitaar
Milan Warmoeskerken: gitaar
Alfredo Bravo: drums, percussie
Loesje Maieu: zang, synth, percussie
Martha Maieu: zang, synth, percussie
Mattias Cré: bas

Met de steun van De Singel Internationale Kunstcampus, AB, Handelsbeurs, 4AD & C-mine cultuurcentrum.

In De Morgen verscheen een artikel over hun residentie en deze productie.