Dit evenement is afgelopen

Milo Rau / Iipm & Campo — Five Easy Pieces

Milo Rau / Iipm & Campo — Five Easy Pieces

De Zwitserse regisseur Milo Rau is één van de nieuwe, grote talenten in het Europees theater. Hij maakt politiek theater met zijn International Institute of Political Murder en werkt samen met de grote theaters van Europa. In Five Easy Pieces stellen zeven kinderen (leeftijd 8 tot 13 jaar) onze samenleving in een ander daglicht.

 

De Zwitserse regisseur Milo Rau is één van de nieuwe, grote talenten in het Europees theater. Hij maakt politiek theater met zijn International Institute of Political Murder en werkt samen met de grote theaters van Europa.
In Five Easy Pieces stellen zeven kinderen (leeftijd 8 tot 13 jaar) onze samenleving in een ander daglicht. Ze laten hierbij niet na om onze persoonlijke en maatschappelijke levenskeuzes (en de onderliggende taboes) te bevragen.
Dit nieuwe werk van Milo Rau (maker van o.a. The Congo Tribunal, Hate Radio, Breivik’s Statement, en het door het Theaterfestival geselecteerde The Civil Wars…) gaat dieper in op de gebeurtenissen omtrent de Dutroux-zaak en de sporen die het nagelaten heeft bij een ganse natie.
Het leven van Marc Dutroux raakt verschillende cruciale momenten uit de Belgische geschiedenis (zo bracht hij als kind ook enkele jaren door in Belgisch-Congo vlak voor de Onafhankelijkheid) en biedt kansen om ons vragen te stellen over de tijd waarin wij leven.
Maker en acteur Peter Seynaeve assisteert Milo Rau en is de performance coach voor de kinderen.