Dit evenement is afgelopen

Tamikrest (Mali) | Tonsils

Tamikrest (Mali) | Tonsils

Staand concert

STAAND CONCERT

Wie vorig seizoen Bombino aan het werk zag, wil ongetwijfeld Tamikrest ook niet missen. Tamikrest betekent “kruising” in de taal van de Touaregs. De naam is goed gekozen voor een band die succesvol de waarden van hun tijdloze cultuur weet te mengen met beelden en geluiden uit het Westen.

 

Sinds hun debuut Adagh in 2009 worden de twintigers van Tamikrest gezien als vaandeldragers van de nieuwe generatie Toeareg-muzikanten. Het versmelten van woestijnblues en westerse rock deed Tinariwen al in de jaren ‘80, maar deze jongeren voegen er andere invloeden en een jeugdig enthousiasme aan toe. In 2013 verscheen hun derde album Chatma, door Dimitri Verhulst als ‘plaat van het jaar’ aangestipt in de eindejaarslijstjes van HUMO. In januari 2017 komt de nieuwe plaat uit.

Kidal heet het nieuwe album van Tamikrest. Hieronder lees je enkele recensies.

> Rootstime
> Tropicalidad
> Written in Music
> Da Music

> Oxfam Belgium

> Rebel Base


“… een mooi evenwicht tussen ingetogen woestijnblues en stevigere rocknummers … Wie dacht dat de blauwe mannen van de woestijn gedaan hadden ons muzikaal te verrassen, vergist zich. Dit is slechts het begin!” — Cobra.be

Voorprogramma:
TONSILS is een nogal heterogeen troepje muzikanten. Grote verschillen in lengte, leeftijd en burgerlijke stand worden overstegen door een gedeelde liefde voor de (faux-)popsong.  Het vrolijk uitziend viertal lijkt recht uit Portland, Oregon te komen, maar vindt in werkelijkheid haar thuisbasis in Hasselt, Limburg. Op 18 maart 2017 verschijnt hun tweede album via FONS Records. 

Timing:
20:15 Tonsils (support)
21:00 Tamikrest (Mali)