Dit evenement is afgelopen

HETPALEIS / Lies Pauwels — Het Hamiltoncomplex

HETPALEIS / Lies Pauwels — Het Hamiltoncomplex

vanaf 13 jaar

Lies Pauwels maakte op vraag van HETPALEIS een voorstelling met dertien meisjes van dertien en een bodybuilder. Meisjes van dertien staan te trappelen om vrouw te worden, om als volwassen wezen behandeld te worden. Wat denken ze? Hoe reageren ze? Het Hamiltoncomplex is een fysieke, visuele maar ook filosofische voorstelling over die momenten in het leven waarop dingen beginnen te kantelen.

 

Lies Pauwels maakte op vraag van HETPALEIS een voorstelling met dertien meisjes van dertien en een bodybuilder. Meisjes van dertien staan te trappelen om vrouw te worden, om als volwassen wezen behandeld te worden. Wat denken ze? Hoe reageren ze?

Het Hamiltoncomplex is een fysieke, visuele maar ook filosofische voorstelling over die momenten in het leven waarop dingen beginnen te kantelen. Maar bepaalt een kantelpunt ook je identiteit? In Het Hamiltoncomplex komen fantasie en realiteit, heden en verleden, gedachten en expressies, kopieergedrag en heldendom samen, soms vloeiend, dan weer brutaal.
Lange tijd liep Lies Pauwels al met het idee in haar hoofd: een voorstelling over verandering, over de vraag of we op een kantelmoment zijn aangekomen. Van meet af aan zag zij 13 meisjes van 13 jaar voor zich als metafoor op microniveau voor de veranderingen in de maatschappij. Om steun en toeverlaat te geven, staat tegenover die opgroeiende meisjes een bodybuilder, iemand van wie je verwacht dat hij je letterlijk en figuurlijk kan dragen.

‘Een héél genereuze collage-voorstelling van Lies Pauwels met dertien meisjes in de hoofdrol van hun leven: die van ontluikende vrouw’.— (Els Van Steenberghe, Knack Focus)