Dit evenement is afgelopen

B-Classic Festivalcollectief — De Verbeelding

B-Classic Festivalcollectief — De Verbeelding

Het 10-daags B-Classic festival wordt in 2017 georganiseerd rond het thema “Russissche Ziel”. Met het project “De Verbeelding” gaat C-mine cultuurcentrum een unieke samenwerking aan. Samen met B-Classic brengen we kunstenaars uit verschillende kunstdisciplines bij elkaar.

 

Muzikanten van het festivalcollectief spelen het meesterwerk Schilderijen van een Tentoonstelling van Modest Moessorgski in een schitterende bewerking van Kees Olthuis. In de maanden voor dit concert maken leerlingen van de Genkse Academie voor Beeldende Kunst & Media schilderijen die op thema’s en klanken van Moessorgski’s werk geïnspireerd zijn.

Deze werken worden tijdens het concert boven het ensemble geprojecteerd. Eén van de muzikanten van het festivalcollectief is de uiterst getalenteerde Limburgse pianist Maarten Lingier, oud-leerling bovendien van de Genkse Academie voor Muziek, Woord & Dans. Samen met 5 gerenommeerde blazers vertolkt hij één van de meest bekende werken uit de Russische muziekgeschiedenis.

PROGRAMMA

  • Modest Moessorgski
    “Schilderijen van een Tentoonstelling” voor fluit, hobo, klarinet, fagot, hoorn en piano (arr. Kees Olthuis)


Het concept van het project De Verbeelding werd bedacht en uitgewerkt door het Hexagon Ensemble. Dit programma is een co-productie van C-Mine cultuurcentrum, de Genkse Academie voor Kunst en B-Classic.

http://www.
b-classic.be