Dit evenement is afgelopen

De Roovers — De Gouden Draak

De Roovers — De Gouden Draak

Kon ik maar iets heel anders zijn dan ik moet zijn! Een grootstad in Europa. Op de benedenverdieping van een appartementsgebouw bevindt zich een Chinees restaurant : De Gouden Draak. In de veel te kleine keuken staan zes Chinezen sans papiers gewrongen tussen de dampende wokpannen. De jongste vergaat van de tandpijn. Hij durft niet naar de tandarts omdat hij illegaal in het land verblijft.

 

Kon ik maar iets heel anders zijn dan ik moet zijn!

Een grootstad in Europa. Op de benedenverdieping van een appartementsgebouw bevindt zich een Chinees restaurant : De Gouden Draak. In de veel te kleine keuken staan zes Chinezen sans papiers gewrongen tussen de dampende wokpannen. De jongste vergaat van de tandpijn. Hij durft niet naar de tandarts omdat hij illegaal in het land verblijft.

Vijf acteurs spelen in deze bitterzoete komedie van Ronald Schimmelpfennig achttien personages. Het werpt een scherp licht op het leven van mensen zonder papieren in Europa en laat zien dat mensen, ook al zijn ze vreemden voor elkaar, in een geglobaliseerde samenleving van vandaag, toch met elkaar te maken hebben.

Roland Schimmelpfennig (1967) is één van Duitslands meest gespeelde toneelauteurs. Hij geeft in De Gouden Draak een gezicht aan mensen die in heel Europa aanwezig zijn, maar die we nauwelijks (willen) zien.

Met Robby Cleiren, Sara De Bosschere, Luc Nuyens, Sofie Sente en Vincent Van Sande.