Dit evenement is afgelopen

360 Istanbul: Vardan Hovanissian & Emre Gültekin Kwartet — Adana

360 Istanbul: Vardan Hovanissian & Emre Gültekin Kwartet — Adana

Festival van Mediterrane muziek

Laat u verrassen door de wonderbaarlijke duduk, een dubbelrietinstrument dat de klank en ziel van Armenië als geen ander uitademt. Vardan Hovanissian is één van de meesters van dit instrument. Tien jaar geleden vond Vardan een zielsgenoot in de Turkse saz-speler Emre Gültekin. Die grensoverstijgende vriendschap resulteerde in een eerste duo-cd Adana.

 

Laat u verrassen door de wonderbaarlijke duduk, een dubbelrietinstrument dat de klank en ziel van Armenië als geen ander uitademt. Vardan Hovanissian is één van de meesters van dit instrument. Tien jaar geleden vond Vardan een zielsgenoot in de Turkse saz-speler Emre Gültekin. Die grensoverstijgende vriendschap resulteerde in een eerste duo-cd Adana. De cd refereert niet alleen naar de stad waar de Armeense tragedie van 100 jaar geleden zijn aanloop kende, maar staat ook voor de droom van een ander Adana, een stad waar Turken en Armeniërs in harmonie samenleven. Dit concert staat dan ook symbool voor de verzoening en de vriendschap tussen twee verwante culturen. Teksten worden in het Armeens en het Turks gezongen en de melancholische klank van de Armeense duduk vloeit moeiteloos samen met het virtuoze snarenwerk op de tambur of de saz. Een concert dat getuigt van de mogelijkheid om de geschiedenis een positieve wending te geven.

Vardan Hovanissian (duduk, Armeens dubbelriet) (Armenië - BE)
Emre Gültekin (saz, baglama, zang) (Turkije – BE)
Joris Vanvinckenroye (contrabas)
Simon Leleux (daf)

De voorstelling kadert in 360 Istanbul, een meerdaags festival met muziek uit het Middellandse Zeegebied. Zowel pop, rock, folk als klassieke muziek komen aan bod. Istanbul als wereldstad aan de zee, waar verschillende culturen elkaar ontmoeten. 360 is een verwijzing naar de postcode van Genk (3600) en het brede spectrum (360°) aan genres dat aan bod komt.
> Meer info + het hele programma van 360 Istanbul
Doe je voordeel:
Festivalticket 360 Istanbul: €35 (12/11:Fasil + 18/11:Yeni Türkü + 19/11: Erhan Demirci + 20/11: Adana)
> koop hier