Dit evenement is afgelopen

Hedendaagse architectuurprojecten in Genk

Hedendaagse architectuurprojecten in Genk

UITVERKOCHT

Genk is geen stad zoals andere steden in Vlaanderen. Zijn atypische geschiedenis en verspreide structuur vragen om een eigen ruimtelijke aanpak en een nieuw stedelijk model. De voorbije decennia heeft Genk een eigen planningstraditie ontwikkeld die leidt tot een interessante stedelijkheid. In deze visie passen de ontwikkeling van een aantal interessante hedendaagse architectuurprojecten.

 

Genk is geen stad zoals andere steden in Vlaanderen. Zijn atypische geschiedenis en verspreide structuur vragen om een eigen ruimtelijke aanpak en een nieuw stedelijk model. De voorbije decennia heeft Genk een eigen planningstraditie ontwikkeld die leidt tot een interessante stedelijkheid.
In deze visie passen de ontwikkeling van een aantal interessante hedendaagse architectuurprojecten.

Na een korte toelichting van deze visie door mevr. V. Claessen, directeur technische dienst, bezoeken we onder deskundige begeleiding het door POLO Architects getekende Incubathorgebouw, een onderdeel van het nieuwe wetenschapspark Thor, een herontwikkeling van de voormalige mijnsite van Genk-Waterschei.

De architectuurtrip zet zich verder met een begeleide wandeling doorheen de nieuwe stedelijke sporthal – een ontwerp van BEL Architecten en Ney&Partners en gaat ook langs het project Biomista waar de Limburgse kunstenaar Koen Vanmechelen samen met de stad de voormalige directeursvilla en het omliggende landgoed van de mijn in Zwartberg uitbouwt tot een artistiek-toeristische site.
Voor de echte architectuurliefhebber onder u een must!


I.s.m. Architectuurwijzer