Dit evenement is afgelopen

David Hernandez Company — Sketches on Scarlatti

David Hernandez Company — Sketches on Scarlatti

De Amerikaanse choreograaf brengt een reeks duetten geïnspireerd op de clavecimbelmuziek van de Italiaanse barokcomponist Domenico Scarlatti. Drie dansers wisselen mekaar af in de duetten.

 

De dans kijkt ook naar de periode van de stomme film en doet dat met korte stukjes tekst geprojecteerd zoals pancartes uit de stomme film, zeer sober en efficiënt. Zo krijgt u een aantal korte, gedanste hoofdstukken van één geheel te zien waardoor de vaak indringende muziek nooit de hoofdrol speelt, maar steeds ondergeschikt is aan de vloeiende, heerlijk dansante choreografie.

Het wordt een speelse dialoog tussen de dansers en het publiek waarbij de duetten beelden oproepen van allerlei ontmoetingen tussen twee mensen. Opmerkelijk is bovendien de zorgvuldige muziekkeuze.

David Hernandez toont hiermee niet alleen zijn achtergrond als danser maar ook zijn opleiding zang en muziek.

De energieke danstaal van David Hernandez zorgde de voorbije jaren ook op ons podium voor parels als For Movement’s Sake en Hullabaloo. Hij maakt deze nieuwe voorstelling op basis van duetten gerealiseerd tijdens het Into the Fields-festival in Bonn.

Lees ook de recensie in Etcetera:
David Hernandez - Sketches scarlatti

Duur: 50'