Dit evenement is afgelopen

Studio C-mine presents... Mad About Mountains

Studio C-mine presents... Mad About Mountains

Support: Vincent Jaenen

Piet De Pessemier heeft met zijn band ‘Mad About Mountains’ een nieuwe langspeler uit. Hoog tijd om hem eens uit te nodigen voor een Studio C-mine concert. Deze keer trekken we met onze studio naar George and the Bear, de übergezellige vinylwinkel & koffiebar in de Vennestraat.

 

Villa Basta en C-mine cultuurcentrum kondigen een nieuwe editie van Studio C-mine aan. Piet De Pessemier heeft met zijn band Mad About Mountains een nieuwe langspeler uit. Hoog tijd om hen eens uit te nodigen. Deze keer trekken we met onze studio naar George and the Bear, de übergezellige vinylwinkel & koffiebar in de Vennestraat.

Zachte americana en melancholische alt. country vormen al jaren het handelsmerk van Mad About Mountains. Met Radio Harlaz, hun derde langspeler, laat De Pessemier een imaginair koppel de tocht herbeleven van liefde, leven, leed en het stilletjesaan aftakelen en vergeten. Ze raken elkaar nog slechts aan in hun eigen universum van fluisterende radiofrequenties. De plek waar ze elkaar horen en begrijpen. Hun thuis tussen hier en nergens. Radio Harlaz.

Met Radio Harlaz duikt Piet terug naar zijn jeugdige muziekbeleving: “Ik herinner mij dat ik radioprogramma’s opnam op cassette en zo nieuwe, opwindende muziek ontdekte. Dit was zeer belangrijk voor mij als kind.” De radiofrequenties die de nummers aan elkaar lijmen, vormen een stil aandenken aan de gouden jaren van de radio. Radio Harlaz is zo een stukje nostalgie, een sereen protest, maar vooral: een grote brok schoonheid met een persoonlijk en teder verhaal.
Om de albumrelease kracht bij te zetten, kon de band enkele bekende radiomakers overtuigen om radio te maken, los van conventies. Dit resulteerde in fantastisch eigenzinnige radio, te beluisteren via www.radioharlaz.com. Een échte aanrader!

Het voorprogramma zal verzorgd worden door Vincent Jaenen, een jong singer-songwritertalent. Hij wordt gecoacht en klaargestoomd door Villa Basta.

Omwille van de intieme locatie zal de band aantreden in kleine bezetting en worden er slechts 40 kaarten verkocht. Snel zijn is dus de boodschap.

19u30 // DOORS
20u15 // VINCENT JAENEN
21u00 // MAD ABOUT MOUNTAINS