Dit evenement is afgelopen

Little Waves 2016: Villagers, Damien Jurado and more...

Little Waves 2016: Villagers, Damien Jurado and more...

UITVERKOCHT

Little Waves is toe aan haar vierde editie. Het binnenfestival presenteert een avontuurlijke affiche met Belgische en internationale toppers. Genres als Americana, indiepop, folk en singer-songwriter vormen de hoofdmoot. Begin december start de ticketverkoop en laten we de eerste namen voor editie 2016 los.

 

DIT EVENT IS VERLOPEN, GA HIER NAAR DE INFO OVER LITTLE WAVES 2017.


Little Waves - avontuurlijk binnenfestival met toppers uit het indie pop, singer-songwriter en Americana genre.

De grote zaal heeft een maximum aantal zitplaatsen van 487 zitjes. Wil je iets écht zien zorg dat je tijdig aanwezig bent.

De vierde editie van Little Waves is helemaal uitverkocht!Check hier de timings:
timetable.pdf
timetable.jpg


Line-up:

Main stage
VILLAGERS (IRL)
- 22:15
STEF KAMIL CARLENS -
20:40
GLENN CLAES -
19:30
MILO MESKENS -
18:30

Theater
MARBLE SOUNDS WITH STRINGS - 23:30
WILLIAM FITZSIMMONS (USA) - 21:30
DAMIEN JURADO (USA) - 20:00
ASTRONAUTE - 19:00

AFF-stage
GLINTS - 22:35
LE COLISEE - 20:05

 

Villagers (IRL)

Dankzij hun indrukwekkende debuutalbum ‘Becoming a Jackal’ stonden ze in The Times in 2010 op de 6e plaats in de top 50 van Beste Ierse Bands. Op 8 januari 2016 verscheen hun album ‘Where Have You Been All My Life ?’ (label: Domino), opgenomen in de RAK-studio's in Londen met de hulp van Richard Woodcraft (Radiohead, The Last Shadow Puppets). Een cd waarin ze de balans maken van hun 6-jarig bestaan en oude songs ‘oppoetsen’.

Live zorgt Villagers steeds voor aandoenlijke en eerlijke concerten die niemand onberoerd laat. Dat zullen de Pukkelpoppers die hen aan het werk zagen in 2013 ongetwijfeld beamen. Focus Knack schreef bij de vijfsterrenrecensie toen: “een balans tussen episch en ingetogen”.


Stef Kamil Carlens & Band

Stef Kamil Carlens is beeldend kunstenaar, muzikant en componist. Als performer overtuigt hij al heel zijn carrière met o.a. dEUS, Moondog Jr., Zita Swoon en in de performances van Zita Swoon Group. Nu komt hij onder eigen naam naar buiten, met een nieuwe band en met een repertoire van nieuwe en oude songs. Een single en een full album zijn gepland voor het najaar van 2016. 


William Fitzsimmons (USA)

Mooie fluisterfolkplaten, heel eerlijk, heel persoonlijk. Zo wordt het werk van William Fitzsimmons omschreven. En dat zorgde doorheen de jaren voor een groep zéér trouwe en loyale fans.

Met broze en dromerige muziek zorgt deze singer-songwriter pur sang voor kiekenvlees, zowel op plaat als live. Fans van Sufjan Stevens of Bon Iver zullen ook van William Fitzsimmons smullen.
Beluister ‘Hear Your Heart', een vooruitgeschoven song uit de EP 'Charleroi' die op 1 april verschijnt. Knap nummer, dito clip.

Astronaute

Door De Morgen werd Astronaute nog getipt als één van de beloften van 2016, maar we weten al langer dat frontvrouw Myrthe Luyten over heel wat kwaliteiten beschikt. Haar eigen project Astronaute kon rijpen terwijl ze zich in de kijker speelde bij Mad About Mountains. Straffe songs, gedrenkt in weemoed, de nodige portie ‘duyster’ en folkinvloeden. Haar debuutalbum Petrichor werd samen met Bert Vliegen (toetsen), Toon Vanotterdijk (bas) en Bert Hornikx (drums) opgenomen en verschijnt op het Belgisch kwaliteitslabel Zeal Records (Isbells / Marble Sounds / Mad About Mountains / ...). Je hoort americana, indierock en zelfs een beetje ballad.


Glenn Claes

Glenn Claes is terug. En België heeft het geweten! De zingende loodgieter uit The Voice is helemaal vergeten. Er staat nu een jongeman met een boodschap, en vooral goede songs. Zijn eerste album ‘Face in The Light’ staat in het teken van de problemen die hij had de voorbije tijd. Met zijn eerste single laat hij meteen een diepe indruk na. En dat zorgde, niet vanzelfsprekend,  voor airplay op álle nationale radiozenders.


Marble Sounds with Strings
Een exclusief concert met Casco Phil - The Chamber Orchestra of Belgium

‘Changes on the horizon.’ Marble Sounds slaat, twee jaar na hitsingle ‘Leave A Light On’, een nieuwe straat in met ‘Tautou’ – een piano bepaalt er het verkeer en strijkers huilen er melancholisch. ‘Tautou’ is na ‘Nice Is Good’ (2010) en ‘Dear Me, Look Up’ (2013) het derde album van de band rond zanger Pieter Van Dessel.
Een stijlbreuk is het niet, maar ‘Tautou’ klinkt wel ánders dan het voorgaande werk van Marble Sounds: groots in zijn eenvoud – soms bombastisch, soms intens – met tien songs die in het gebied tussen post-rock en keurig georkestreerde pop wonen.
In november nog te gast tijdens de eerste 'Studio C-mine' in een eerder 'akoestische' setting. Tijdens Little Waves 2016 pakken ze groot uit, 17 muzikanten, waaronder het Casco Phil (The Chamber Orchestra of Belgium). Dit belooft een topper te worden, en krijgt een prominente plaats op één van de podia.

Milo Meskens

Coming man Milo Meskens was laureaat van de Nieuwe Lichting op Studio Brussel. Nog maar 19 jaar en al een zéér straffe singer-songwriter. Dat bewijst hij met zijn single ‘Here With Me’, die het al direct tot hotshot schopte op Studio Brussel, van een indrukwekkende start gesproken. Isolde Lasoen zag in hem de Jeff Buckley van Deinze. Alstublieft!


Damien Jurado (USA)

De Amerikaanse singer-songwriter Damien Jurado bevestigt al ruim 15 jaar zijn faam als begenadigd songschrijver. Jurado bracht al vele albums uit van een hoge kwaliteit met zowel fraaie als droefgeestige nummers. Zijn rauwe ‘self-made’ persoonlijkheid zit diep in de muziek geworteld en hij past dan ook moeiteloos thuis in het rijtje Bill Callahan, Bonnie 'Prince' Billy en Nick Drake. Op 18 maart 2016 verscheen het nieuwe album van Damien Jurado - Visons of Us on the Land (label: Secretly Canadian).

Glints (AFF stage - foyer)

Glints is het eclectische geesteskind van Jan Maarschalk Lemmens. Het project vertrekt vanuit een passie voor lyriek en een interessante mix tussen elektronische en organische muziek. Een ontdekking waard!

Le Colisee (AFF-stage - foyer)

In de foyer kan je Le Colisée, het muzikale project van David Nzeyimana, ontdekken. Enkel gewapend met zijn handen, stem en een loopstation doorbreekt Le Colisée grenzen en stijlen: hij speelt met taal, brengt schemerfolk en afrobeat samen. Er komt beweeglijke en erg intieme pop uit voort, die live uitvergroot wordt. Live maakt hij een nauwkeurige opeenstapeling van alle lagen van zijn stukken terwijl hij realtime opneemt.
Met dank aan: