Dit evenement is afgelopen

Arsenal - Dance! Dance! Dance!

Arsenal - Dance! Dance! Dance!

onder in de cinema en brengen een prachtig verhaal door middel van film en live elektronische muziek. Een verhaal over Furu, een jonge muzikant in Japan die het wil maken in de grootstad. Het schijnt te lukken, maar hij moet er een heel hoge prijs voor betalen, met tragische gevolgen. Het verhaal van ‘Dance Dan

 

Arsenal is Belgium’s finest. Terwijl ze gewoonlijk zalen en festivalweides plat spelen doen ze nu eens iets helemaal anders. Ze duiken onder in de cinema en brengen een prachtig verhaal door middel van film en live elektronische muziek. Een verhaal over Furu, een jonge muzikant in Japan die het wil maken in de grootstad. Het schijnt te lukken, maar hij moet er een heel hoge prijs voor betalen, met tragische gevolgen. Het verhaal van ‘Dance Dance Dance’, geschreven door Hendrik Willemyns van Arsenal, vormde tevens het universum waaruit hun laatste album ‘FURU’ is ontstaan. De schrijvers Yukio Mishima en Haruki Murakami en de samenwerking met Japanse muzikanten inspireerden hen om dit buitengewone album te creëren. Cinema in het theater met Japan in een hoofdrol. Arsenal zoals je hen nog nooit zag. Bloedmooi!

Dance! Dance! Dance! was een zeventig minuten durende roadtrip, met visueel vernuftige, videoclipachtige beelden (...) en strak getimede muzikale intermezzo's. (****Focus Knack)