Dit evenement is afgelopen

Isbells - albumvoorstelling

Isbells - albumvoorstelling

Support: Puzzle Muteson

Isbells is één van die parels van de Belgische popmuziek. Straffe songs en een scheut melancholie vormen de vaste ingrediënten van dit viertal. Reikhalzend kijken we uit naar hun derde langspeler die ze voorstellen tijdens hun concert in C-mine.

 

TIMING:
20.15 Puzzle Muteson (support)
21.00 Isbells

Isbells is één van die parels van de Belgische popmuziek. Straffe songs en een scheut melancholie vormen de vaste ingrediënten van dit viertal. Onlangs verscheen hun derde langspeler Billy bij het Leuvense label Zealrecords. Een heel persoonlijk verhaal, op sobere en breekbare muziek. Veruit hun meest pure en intense plaat die ze tot nu toe gemaakt hebben.

De groep rond singer-songwriter Gaetan Vandewoude wist in 2009 met hun ijzersterke debuut ‘Isbells’ meteen indruk te maken. Aanstekelijke nummers als ‘Reunite’ of ‘As Long As It Takes’ waren radiogewijs niet weg te slaan. En ook de opvolger ‘Stoalin’ in 2012 had enkele bloedmooie songs in petto.

Met Billy, hun derde album, gaat Isbells volledig naakt. In volle eerlijkheid presenteert Gaetan Vandewoude z'n nieuwe muziek. Hij beleefde in de winter van 2013 een inzinking en raapte zich in de jaren daarna weer bij elkaar om oorspronkelijker terug te keren en geleidelijk weer te werken aan nieuwe nummers. Daarom geeft Vandewoude zichzelf op 'Billy' bloot in z'n teksten en voelt hij op dit derde album weinig behoefte zich langer te verstoppen in de muziek. De teksten zijn op 'Billy' van levensbelang, maar denk niet dat de muziek dan ondergeschikt is. Die is juist summier, subtiel, gedoseerd en uiterst effectief. In zo'n entourage komt alles nog beter tot z'n recht. Iedere klap is uitgedacht, elk blaasinstrument op de juiste plek en niet opdringerig en de zangharmonieën klinken bijna klassiek. Je hoort zelfs dezelfde typische tweede stemmen als bij de klassieke Eagles als je wilt. Isbells heeft dit keer sobere, breekbare folksongs geschreven, veruit hun meest intense pure liedjes tot nu toe. Intiem, integer, confronterend, ascetisch en zelfreinigend.

‘Billy’ is Isbells op zijn sereenst en Vandewoude op zijn openhartigst.” (Knack ****)

Bezetting:

Gaëtan Vandewoude (zang, gitaar, piano)
Chantal Acda (piano, percussie, vibraphonette)
Gianni Marzo (gitaar, pedal steel)
Christophe Vandewoude (drums)
Gerd Van Mulders (bugel, bas)


bekijk de video