Dit evenement is afgelopen

SINCOLLECTIEF / Monty Kultuurfaktorij / t,arsenaal mechelen - Reizen Jihad

SINCOLLECTIEF / Monty Kultuurfaktorij / t,arsenaal mechelen - Reizen Jihad

'Vele vragen, lange dagen. Het gemis. Verre reis, eigenwijs. Het gemis. Doodmoe, waar naar toe? Het gemis. Antwoord geven, ons vergeven. Het gemis.' Reizen Jihad is een familiekroniek die zich afspeelt in de stad. Kersje, een jonge Vlaamse bekeerlinge, vertrekt naar Syrië om te strijden.

 

'Vele vragen, lange dagen. Het gemis. Verre reis, eigenwijs. Het gemis. Doodmoe, waar naar toe? Het gemis. Antwoord geven, ons vergeven. Het gemis.'

Reizen Jihad is een familiekroniek die zich afspeelt in de stad. Kersje, een jonge Vlaamse bekeerlinge, vertrekt naar Syrië om te strijden.

In Reizen Jihad linkt SINCOLLECTIEF de Syriëstrijders met andere idealistische zeloten in verleden en heden: Oostfronters, Nicaragua-, Franco-, pro-Poetin, pro-Israëlstrijders etc. Ze wil het verhaal vertellen én begrijpen van jonge Belgen die naar het front vertrekken op zoek naar heldendom. Romantische zielen, avonturiers of een bende idioten?

Reizen Jihad is een project rond identiteit en extreme idealen, vertrekkend vanuit het actuele gegeven van de Syriëstrijders. SINCOLLECTIEF wil het debat verder opentrekken naar de gevolgen van mentale gijzeling in een ongelijkwaardige maatschappij.

Met: Saïd Boumazoughe, Michael De Cock, Rashif El Kaoui, Hilde Van haesendonck

(c) Stef Depover


bekijk de video