Kloppend Hert Week

Kloppend Hert Week

Ma 2 tot en met vr 6 maart 2020

DATUM: ma 02 maart 2020

LOCATIE: C-mine

UUR: 2015

koop tickets

BASISPRIJS: € /

koop tickets

DATUM: wo 04 maart 2020

LOCATIE: C-mine

UUR: 2015

koop tickets

BASISPRIJS: € /

koop tickets

DATUM: do 05 maart 2020

LOCATIE: C-mine

UUR: 2015

koop tickets

BASISPRIJS: € /

koop tickets

DATUM: vr 06 maart 2020

LOCATIE: C-mine

UUR: 2015

koop tickets

BASISPRIJS: € /

koop tickets

Wij zijn fan van acteur en maker Haider Al Timimi (°1979, Bagdad). Na deel te hebben uitgemaakt van de jongerenwerking van Union Suspecte, richtte hij in 2013 het gezelschap Kloppend Hert op. Intussen is hij één van de meest opmerkelijke makers die met gemak dans en theater mixt, oog heeft voor alles wat er zich in de wereld afspeelt en een eigenzinnig parcours rijdt.

Tijd om hem een uitgebreid podium te gunnen in C-mine!
Dus van 2 tot 6 maart 2020 verblijft Haider een week lang in Genk

 

Gesprek met Haider Al Timimi - Maandag 2 maart 2020 - 20u15


Ich Bin wie Du - Woensdag 4 maart 2020 - 20u15

Haider confronteert autobiografische fragmenten met iconische figuren uit de Westerse wereld en de Arabische cultuur. Hij vond hiervoor inspiratie bij Fairuz, een van de beroemdste zangeressen van het Midden-Oosten.

Kan je ook zijn wie je wil zijn als je uit een ander deel van de wereld komt? Fairuz is één van de beroemdste zangeressen van het Midden-Oosten. Mocht je haar niet kennen: denk aan Nancy Sinatra, maar dan de Arabische versie. Ze trad op in de Royal Albert Hall in Londen, L’Olympia in Parijs en Carnegie Hall in New York. De uit Libanon afkomstige diva is al een halve eeuw dagelijks op de radio te horen, van Irak tot Marokko. Ze is het symbool voor het verlangen naar vrede in het Midden-Oosten.

 


Utopera - Donderdag 5 maart 2020 -20u15

Een Belgisch-Iraakse architect wordt uitgenodigd om uit het puin van Bagdad een operagebouw te doen verrijzen. Zijn grote inspiratiebron is Zaha Hadid: de Iraakse architecte die wereldwijd grootse en futuristische bouwwerken realiseerde, wars van traditie en met de blik vooruit.

Beladen met al zijn culturele bagage vertrekt hij. Hij wordt vergezeld door een operazangeres die Puccini door de straten van Irak zal doen klinken. Nog voor de opera kan worden ingehuldigd, stort het gebouw echter in. De stenen nemen hen mee in de destructie, maar hun geesten laten zich niet stoppen.

Niet voor ze een aantal antwoorden hebben gevonden. Waarom wil een land in oorlog de hoogste toren ter wereld overtreffen? Kan je beter bouwen op een fundament van geschiedenis of op braakliggende grond? Waarom ruimt het Gravensteen in Gent geen plaats voor sociale woningen? En als Palmyra wordt vernield door fundamentalisten, zijn onze tranen dan voor de mensen of voor de monumenten? UTOPERA wordt een poëtische voorstelling waarin muziek, zang, beweging en enscenering de hoofdrol spelen.

 


Studio Shehrazda - Vrijdag 6 maart 2020 - 20u15

Studio Shehrazade wil de grenzen aftasten van de perceptie die sommige culturen hebben op homoseksualiteit en wil de fobie en daaruit volgende (gruwel)daden aan de kaak stellen.

Een coproductie van Kloppend Hert/Haider Al Timimi en ARSENAAL/LAZARUS en met Vooruit Gent en C-TAKT GENK

Stel dat er een zwart gat is waar we ons aan het alziend oog van de publieke opinie, van de maatschappij en haar moraal kunnen onttrekken en ongeremd onszelf kunnen zijn, afgepeld van uniformen, codes en predestinatie. Vrij om te zijn, om lief te hebben, om de significant other daadwerkelijk te ontmoeten. Studio Shehrazade is zo’n plek. Daar vinden twee mannen, een Ghanees en een Irakees mekaar. Daar sneuvelen de taboes die hen weerhielden. What happens in the Box, stays in the Box. Alleen hun mentale foto’s zijn hun stille getuigen. De acteurs/dansers sarren de begrenzing van hun vrijheid. Hoe beangstigend zijn hun wildste dromen, hoe diep is hun verlangen nu dat tastbaar wordt? Hoe ver of hoe dichtbij geraken ze bij de ander? Hoe groot is de druk van de buitenwereld die hen opwacht en de angst voor de enige getuige van hun ware gelaat, de geliefde ander?

Studio Shehrazade is een dans/theatervoorstelling, geïnspireerd op het werk van de Libanese (archief)kunstenaar Akram Zaatari. Hij ontsloot de collectie van fotograaf Hashem El Madani die in Beirut een discrete fotostudio runde, waar mensen hun ware aard en geheime fantasieën in beeld lieten brengen. For their eyes only. Studio Shehrazade wil nooit in een stereotiepe benadering van het thema vervallen, maar op een eenvoudige gevoelsmatige manier de issues blootleggen die we met genderdifferentiatie hebben. Studio Shehrazade wil de grenzen aftasten van de perceptie die sommige culturen hebben op homoseksualiteit en wil de fobie en daaruit volgende gruweldaden in specifiek het Midden-Oosten en sommige Afrikaanse landen aan de kaak stellen.