Dit evenement is afgelopen

Patti Smith COMPLETE: Annelies Van Dinter en Lotte Dodion

Patti Smith COMPLETE: Annelies Van Dinter en Lotte Dodion

My heart still hums - An evening with music & words

Bibliotheek Genk en C-mine Cultuurcentrum leggen in ‘Patti Smith Complete’ de vele laagjes van haar fascinerende persoonlijkheid bloot. Eerder deden ze dat ook al met levende legendes Bob Dylan en Neil Young. Dit jaar staat eindelijk een vrouw centraal, en wat voor één.

 

‘Patti Smith Complete’ opent op donderdag 20 februari met een unieke tentoonstelling in de Genkse stadsbib, met platenhoezen, teksten en boeken, foto’s en zeldzame memorabilia. Voor die gelegenheid brengen muzikante Annelies Van Dinter en dichteres Lotte Dodion een ode aan Patti Smith in hun voorstelling ‘My heart still hums’.

Voor muzikante en multi-instrumentaliste Annelies Van Dinter (Echo Beatty) is Patti Smith muzikaal, als schrijfster én als performer een rolmodel. 

“Patti Smith is één van mijn artistieke rolmodellen en één van de meest veelzijdige en revolutionaire artiesten van haar generatie én de onze", zegt Annelies. "Hoe zij omgaat met haar vrouw-zijn, hoe ze genderpatronen op zo'n ongedwongen manier doorbreekt en hoe ze zowel kracht als kwetsbaarheid weet te belichamen, vind ik enorm inspirerend. Haar eerlijkheid over de eeuwige zoektocht die artistiek werk met zich meebrengt, haar zelfvertrouwen dat gepaard gaat met een wondermooie bescheidenheid zie je zelden bij artiesten van haar kaliber. Ik ben blij dat ik me voor deze gelegenheid eens volledig in haar werk kan onderdompelen.”

My heart still hums
Donderdag 20 februari, 20.15 uur (aansluitend op opening expo)
Locatie: Bibliotheek Genk, stadsplein 3, 3600 Genk

 

Het volledige programma vindt u hier.