Victor Papanek: Politics of Design

Victor Papanek: Politics of Design

Expo & randprogramma

DATUM: di 10 maart 2020 tot zo 24 mei 2020

LOCATIE: C-mine galerij

UUR: 10:00 - 17:00

BASISPRIJS: € 8

Het Energiegebouw van C-mine zal gesloten zijn t.e.m. 17 april

De voorstellingen gaan dus niet door, C-mine expeditie is gesloten, alsook de tentoonstellingen. Heb je een ticket hiervoor aangekocht? Dan word je persoonlijk gecontacteerd.

 

 

OVER DE EXPO

Kan design het verschil maken? Volgens designer en activist Victor J. Papanek (1923 – 1998) was dit geen vraag maar een noodzaak. Zijn boek “Design for the Real World: Human Ecology and Social Design” werd gepubliceerd in 1970 maar is vijftig jaar later hyper-actueel. Hij pleit voor design voor de “echte wereld”, dat een antwoord biedt op sociale gelijkheid, inclusiviteit en duurzaamheid. De expo is meer dan een retrospectieve van Papanek’s leven en werk. In de visueel aantrekkelijke expo ontdek je ook heel wat voorbeelden van jonge, hedendaagse social designers.

> Openingsuren klik hier

> Koop hier je ticketsRANDPROGRAMMA

> Randprogramma | expo's

> Randprogramma | events

> Randprogramma | lezingen

> Overzicht activiteitenRONDLEIDINGEN

>  Rondleidingen voor groepen

> Kidstour

> Rondleidingen voor lagere scholen
Tijdens deze interactieve rondleiding voor leerlingen van het 3de tot het 6de leerjaar leer je alles over de ontwerper Victor Papanek. Al noemen we hem liever een designer. Dat is iemand die iets ontwerpt en zelf kiest hoe het eruit ziet en welke vorm het krijgt. Een stoel, bijvoorbeeld. Papanek vond het erg belangrijk om te weten voor wie hij iets maakte! En wat die persoon nodig had. Om aan een tafel te zitten heeft een kind toch een hogere stoel nodig als een volwassene?

Zo kon je volgens hem dingen ontwerpen voor de ‘echte wereld’, de wereld waarin we leven. Dat klinkt heel logisch, maar hij was wel de eerste die zoveel aandacht gaf aan de gebruikers van zijn ontwerpen.
Kom mee… en ontdek nog zoveel meer!

Leeftijd: 3e - 6e leerjaar (8-12j)
Wanneer?
10 maart t.e.m. 24 mei van 10 tot 17 uur
Duur:
ca. 2 uur
Prijs: € 5,00/lln incl educatieve begeleider per 25 lln / € 2,50/lln Genkse scholen
Gratis toegang voor max. 2 leerkrachten per klas van max. 25 lln

Info en reesrvatie: C-mine@genk.be - 089 65 44 84

An exhibition by the Vitra Design Museum and the Barcelona Design Museum in collaboration with the Victor J. Papanek Foundation, University of Applied Arts Vienna.

© Vitra Design Museum, foto: Norbert Miguletz

 


 

ETEN EN DRINKEN

in het kader van de expo 'Victor Papanek - The Politics of Design' voorziet Brasserie Bistro Bels het Papanek Menu. U kan alvast een tafeltje reserveren 089 35 74 86