Patti Smith COMPLETE: Sara Gilis brengt William Blake

Patti Smith COMPLETE: Sara Gilis brengt William Blake

Tiger meets Lamb

DATUM: do 19 maart 2020

LOCATIE: C-mine - grote zaal - scene op scene

UUR: 20:15

koop tickets

BASISPRIJS: € 12,00

-26: € 7,00

C-mine pas: € 9,00

koop tickets

Bibliotheek Genk en C-mine Cultuurcentrum leggen in ‘Patti Smith Complete’ de vele laagjes van haar fascinerende persoonlijkheid bloot. Eerder deden ze dat ook al met levende legendes Bob Dylan en Neil Young. Dit jaar staat eindelijk een vrouw centraal, en wat voor één.

 

Patti Smith werd in haar gedichten en muziek sterk beïnvloed door William Blake. William Blake is een van de meest fascinerende schrijvers van Groot-Brittannië, die naast een baanbrekende dichter ook bekend staat als een schilder, graveur, radicaal en mysticus.

Hoewel Blake door zijn tijdgenoten als excentriek werd bestempeld, is zijn krachtige en rijk symbolische poëzie een vruchtbare bron van inspiratie geweest voor de vele schrijvers en kunstenaars die in zijn voetsporen zijn getreden.

Patti Smith verzamelde haar persoonlijke selectie van Blake's gedichten -inclusief de volledige gedichten van de beroemde Songs of Innocence en Songs of Experience – in het boek ‘Poems by William Blake’.

In deze voorstelling Tiger meets Lamb baseert Sara Gilis (muzikant/PXL) zich op de idee dat Patti Smith als klein meisje een boek met gedichten van William Blake kreeg van haar ouders en daardoor helemaal bezeten is geraakt door zijn dichtkunst. Samen met digitaal kunstenaar Tejo Verstappen heeft Sara 10 gedichten geselecteerd die ze visueel en muzikaal vertolken op een unieke wijze. Improvisatie en experiment vormen de belangrijkste leidraad in de voorstelling.

Bezetting:
Sara Gilis (toetsen, zang)
Tejo Verstappen (stem, projecties)
Mattijs Vanderleen (drum & percussie)
Tim Vandenbergh (bas)