Dit evenement is afgelopen

POETINISME, EEN RUSSISCH FENOMEEN

POETINISME, EEN RUSSISCH FENOMEEN

Poetins Rusland of Ruslands Poetin?

Vladimir Vladimirovitsj Poetin, vandaag een van de machtigste politieke leiders ter wereld, kwam in 2000 aan de macht in de Russische Federatie. In de afgelopen achttien jaar stelde Poetin orde op zaken in zijn land en maakte hij er een prioriteit van om de grootmachtstatus van Rusland te vernieuwen.

 

Is er sprake van ‘Poetinisme’, een specifiek Russische stijl van politiek voeren die verbonden is aan de persoonlijkheid van de Russische president?

Wat is de plaats van Europa in Poetins politiek beleid? Hoe staat de Russische president tegenover de Amerikaans-Europese economische, veiligheids- en defensiebelangen? Prof. Katlijn Malfliet gaat dieper in op de voorgaande vragen en kadert deze binnen het concept ‘Poetinisme’ en bespreekt de iconische kenmerken van deze Russische leider.

 

Prof. Katlijn Malfliet studeerde Rechten, Filosofie en Oost-Europakunde aan de KU Leuven, de UGent, de VUB en de Academie voor Wetenschappen in Moskou. Zij doceert aan de KU Leuven over Russische politiek. Ze schreef o.a. de boeken Democratie en vrije markt in Midden- en Oost-Europa en De Russische Rokade. In de herfst van 2018 verscheen Poetinisme. Een Russisch fenomeen.

 

Org.: i.s.m. Davidsfonds Reg. Genk, Dienst Cultuur Genk en C-mine Cultuurcentrum

Inbegrepen: koffie en digitale syllabus

 

Inschrijvingen enkel via Davidsfonds Academie - 016 31 06 70

academie@davidsfonds.be