Dit evenement is afgelopen

Little Waves Special: Jeff Buckley's  ‘Grace’ - 25th anniversary

Little Waves Special: Jeff Buckley's ‘Grace’ - 25th anniversary

Gary Lucas (US), Portland, Lara Chedraoui (Intergalactic Lovers), e.a

Opgelet: de zitplaatsen voor dit concert zijn uitverkocht. We verkopen enkel nog staanplaatsen op het balkon.

Het album Grace van Jeff Buckley was één van de meest spraakmakende albums van vorige eeuw. C-mine en Muziekgebouw Eindhoven vieren de 25e verjaardag van dit prachtalbum in stijl. Portland, Lara Chedraoui (Intergalactic Lovers) en gitaarlegende Gary Lucas (Jeff Buckley, Captain Beefheart) brengen een ode aan het album.

 

Gitarist Gary Lucas (rechts op foto) was lid van Captain Beefheart, werkte samen met o.a. Nick Cave, Lou Reed, John Cale en was boezemvriend van Jeff Buckley. Begin jaren ’90 schreef hij mee aan het album Grace en hij begeleidde Buckley in het begin van zijn carrière. Gary Lucas vliegt speciaal voor deze sessies in Genk en Eindhoven over vanuit New York. Hij brengt anekdotes en onuitgegeven videomateriaal van hemzelf met Jeff Buckley.

Langs Belgische zijde vonden we –Buckley fans – Sarah Pepels en Jente Pironet (Portland) en Lara Chedraoui (Intergalactic Lovers) bereid om het album samen met Gary Lucas te eren. Ze worden bijgestaan door een fantastische band:

Gary Lucas (gitaar) - USA
Jente Pironet (zang) - BE
Sarah Pepels (zang) - BE
Lara Chedraoui (zang) - BE
Ruud Fieten (zang) – NL
Sebastiaan Leye (gitaar) – BE
Davy Deckmijn (drum) – BE
Lesley Troquet (bas) – BE

Artistieke leiding: Pieter Peirsman – BE
Support act: Eva Van Pelt (singer-songwriter) – NL

Dit initiatief werd mede mogelijk gemaakt door Grensverleggers, regeling ter ondersteuning van culturele samenwerkingen tussen partijen in Vlaanderen, de Provincie Noord-Brabant, de Provincie Limburg en de Provincie Zeeland.Foto collage: Portland/Lara Chedraoui(c)Guy Kokken/Gary Lucas(c)Michael Arkk
Foto header: Jeff Buckley & Gary Lucas - (c)Chris Buck