Dit evenement is afgelopen

ZEBRA / MOOOV : La Quietud

ZEBRA / MOOOV : La Quietud

Regie : Pablo Trapero | 111 min | Argentinië | 2018

Omdat haar vader in coma ligt, komt Eugenia na jaren in Europa te hebben gewoond terug naar het ouderlijke huis op het Argentijnse platteland.

 

Haar zus Mia woont er nog steeds met haar moeder Esmeralda. Heel wat familiegeheimen komen naar boven, spanningen lopen af en toe hoog op. Trapero filmt met visuele flair: lange camerashots wisselen af met onthullende close ups. De locatie is adembenemend. Een intiem portret van twee zussen die ondanks alles hun sterke band koesteren.

Pablo Trapero (1971, Buenos Aires) is een van de belangrijkste figuren in de Argentijnse cinema. Trapero studeerde architectuur en film aan de Universidad del Cine in Buenos Aires en heeft als editor, producer, schrijver en assistent-regisseur gewerkt, waarna hij zijn eigen speelfilms ging regisseren en een van de meest innovatieve talenten is binnen de Nieuwe Argentijnse Cinema, die zich bij elke nieuwe film telkens opnieuw heruitvindt. 'Mundo Grua' (Crane world, 1999) was zijn eerste speelfilm. 'Familia Rodante' (2004), 'Nacido y Criado' (2006) en 'Leonera' (2008) waren opmerkelijke films , ook te zien op de festivals Open Doek en Cinema Novo. 'Carancho' (2010) kreeg in 2011 nog de Camera Novoprijs .

Als trouwe Zebrabezoeker kan je aan de kassa een Zebra-spaarkaart krijgen: elke keer je een ticket koopt voor een Zebrafilm krijg je een stempel op je kaart. En wat leuk is: 9 films kijken, 10e film gratis. Gratis te verkrijgen en onbeperkt geldig.