Dit evenement is afgelopen

C-TAKT  #3 : Komt Op/Gaat Af

C-TAKT #3 : Komt Op/Gaat Af

NICO BOON

Met je dagticket van 16 september 2019 kan je zowel om 20u15 naar de voorstelling van Nico Boon – Komt op/Gaat Af
en om 21u30 naar Dagmar Dachauer – The Feline Project (Belgische première).

 

Kan men de drijfveren van andere mensen begrijpen? Valt een leven überhaupt te reconstrueren? Of tasten we in het duister als we iets over andere mensen willen weten? Komt Op / Gaat af is een queeste naar de grenzen van (het vertellen van) een verhaal.

In 2002 vond Nico Boon op een rommelmarkt een boek met twee beklijvende foto’s. Aan het einde van de Tweede Wereldoorlog dekt een vrouw in een huiskamer haar twee vermoorde kinderen toe. Een Noord-Koreaanse soldaat bekijkt het afgehakte hoofd van een vijandige soldaat. Beide foto’s leggen momenten vast die moeilijk met woorden te beschrijven vallen en werden genomen door fotografe Margaret Bourke-White.

 

 

Deze foto’s vormen het vertrekpunt van Komt Op/Gaat Af. Wat is het verhaal achter de beelden? Hoe komt het dat de fotografe zo’n gruwel vastlegt? De zoektocht naar het leven van Bourke-White zet Boon op het spoor van een groter verhaal waarin verschillende levens met elkaar verweven worden. Op die manier maakt Boon een collage die iets essentieels zegt over wat het betekent om mens te zijn in de 21ste eeuw. Voor het eerst sinds lang staat hij zelf op de scène en ontdekt hij als speler de mogelijkheden van zijn eigen teksten.

 

 

CREDITS

concept en spel Nico Boon

dramaturgie Roos Euwe

eindregie/coaching WIllem de Wolf

scenografie Joris Perdieus

techniek David De Joode

 

© Rana Van Pellecom