Dit evenement is afgelopen

C-TAKT #3 : Absorbing Exposure

C-TAKT #3 : Absorbing Exposure

EVELIEN CAMMAERT

Met je dagticket van 15 september 2019, kan je zowel naar de voorstelling om 19u00 van Evelien Cammaert – Absorbing Exposures
als om 20u15 naar de première-voorstelling van Dan Mussett & Laurent Delom – dddddddddduettttttttttttttttttttttttt.

 

Absorbing Exposure is een beeldende performance die op zoek gaat naar het sublieme moment dat al voorbij is.

Op welke manier hebben licht en tijd een invloed op onze ervaringen en vervolgens op onze herinneringen?  En kunnen we, door op deze ervaringen een ander licht en een andere tijd te werpen, ze opnieuw laten bestaan in een parallel universum?

 

Tijdens de voorstelling worden live foto’s gemaakt van de ruimte (en tijd) waarin de performance plaats vindt. Aan de hand van projecties, het geheugen van de camera, dat van de performer en van het publiek, poogt Evelien Cammaert momenten en ervaringen uit het verleden opnieuw te lokaliseren, een nieuwe plek te geven en te kaderen, alvorens ze weer door het duister worden opgeslokt. Beelden ontstaan, verdwijnen, verschijnen weer, transformeren en verdwijnen opnieuw. Gaandeweg blijven er steeds andere sporen achter, tijd en beeld versmelten en lijken elkaar wederzijds te willen opheffen.

 

 

Credits

Concept, tekst en beelden: Evelien Cammaert

Performers: Evelien Cammaert, Stijn van Erp

Scenografie: i.s.m. Joris Perdieus

Coaching and advies: Quirine Racké & Helena Muskens,

Bart Van den Eynde en David-Weber-Krebs

Productie: Tiny Things

Co-productie: C-Takt, Platform 0090

Meer info over Evelien

 

Special dank aan: Brunakra Residency Program (2015), Gustaf & Andrea Grapengiesser, Stichting Academiefonds Toneelacademie Maastricht, Hogeschool Zuyd, Dries Perdieus, Hans Lasschuyt, Jo van Laar.