Dit evenement is afgelopen

C-TAKT #3 : The Voice of a City

C-TAKT #3 : The Voice of a City

NADA GAMBIER

Met je dagticket kan je op 14 september 2019 naar de voorstellingen van 20.15 uur (Karel Tuytschaever – STRANGER) en om 21.30 uur Nada Gambier – Voice of a city.

 

The Voice of a City is een multidisciplinair project dat op een fantasierijke en reflectieve manier reist tussen werelden en tijden, gebaseerd op stadsverhalen in Europa en subjectieve percepties op het dagelijks leven.

Het werk combineert fictie en feit, geheugen en interpretatie, en brengt persoonlijke, sociale en publieke stemmen bij elkaar. Tussen april 2017 en maart 2018 reizen Nada Gambier, Mark Etchells en Thomas Kasebacher door Europa, van zuid naar noord en van oost naar west, op zoek naar verhalen, getuigenissen en observaties van de huidige stand van zaken. Tijdens hun reizen houden ze zich bezig met open gesprekken met een breed scala aan lokale bewoners, samen reflecterend op begrippen als toebehoren, verandering en rijkdom. Bestaat er een verband tussen de wereld van een schoolleraar in Tbilisi, Georgië en een boer die op het platteland in België woont? Wat zijn de overeenkomsten en verschillen in perceptie van mensen van het heden?

 

Deze verliest ontmoetingen en de onderdompeling in specifieke lokale contexten tot een maand per maand, zet hen aan om een creatief proces aan te gaan waarin teksten worden geschreven, beelden worden vastgelegd in de vorm van video, fotografie en tekenen en geluiden worden verzameld, klinkt dat op één of andere manier de aard van de bezochte plaatsen doorgeven en de mensen elkaar onderweg ontmoeten.