Dit evenement is afgelopen

Toonmoment van I SOLISTI COMPOSERS LAB: ANIMATIEFILM

Toonmoment van I SOLISTI COMPOSERS LAB: ANIMATIEFILM

I SOLISTI Composers Lab wil jonge componisten vrij laten experimenteren met componeren op beeld. In 2019 is animatiefilm de uitdaging.

 

Negen geselecteerde componisten exploreren het werk van audiovisueel kunstenaar Sam Billen, die in 2017 als animatiefilmmaker afstudeerde aan LUCA School of Arts, C-mine Genk. Met ervaren componisten George De Decker en Frederik Neyrinck als coaches schrijven zij unieke soundtracks, die op het toonmoment door de musici van I SOLISTI gecreëerd zal worden.

Terwijl de oorlog in Kossovo woedt, vlucht een 9-jarig meisje noodgedwongen weg uit haar geliefde dorp. Het contrast in haar herinneringen aan het dorp voor en tijdens de verschrikking kan niet groter zijn. De animatiefilm ‘O Kuku’ sleurt je mee in haar beleving, maar vertelt het verhaal van velen. Regisseur Sam Billen schept een universele fantasie vanuit de hoop, wanhoop, angst, pijn, moed en onschuld van een kind op de vlucht.

In deze recreatie van ‘O Kuku’ zoeken negen jonge componisten klank bij beeld. Zij exploreren de beelden en muzikale mogelijkheden tijdens het I SOLISTI Composers Lab, een intense creatieweek met regisseur Sam Billen, de musici van I SOLISTI en de ervaren componisten George De Decker en Frederik Neyrinck als coaches.

In de showcase op zaterdagavond ben je als eerste getuige van de resultaten van dit avontuurlijk parcours en maak je in bijzijn van de makers het creatieproces dat zij doorlopen hebben van dichtbij mee.

Deze showcase is ontstaan in het kader van
I SOLISTI Composers Lab 2019, georganiseerd in samenwerking met B-Classic en C-mine Cultuurcentrum Genk. De toegang tot het toonmoment in C-mine Cultuurcentrum is helemaal GRATIS. Wel vragen we je aanwezigheid te bevestigen via een mailtje naar melissa@isolisti.be.

Meer informatie vindt u op isolisti.be/academy
isolisti.be/producties/seizoen-2019-2020/showcase-composers-lab

I SOLISTI Composers Lab wordt georganiseerd door I SOLISTI in samenwerking met B-Classic en C-mine Genk. Met dank aan Villanella.