Dit evenement is afgelopen

Documentaire: Losing Sight

Documentaire: Losing Sight

Losing Sight is een meeslepende documentaire over vermijdbare blindheid in de Democratische Republiek Congo. Maar liefst 770.000 mensen waaronder 25.000 kinderen in Congo zijn blind. Ongeveer de helft van hen wordt blind door de simpele oogaandoening cataract.

In deze film maken we kennis met enkele personages. Zij tonen de impact van blindheid op mens en omgeving. We lopen mee in het pad van zowel een ouder persoon als een kind naar genezing die mogelijk gemaakt wordt door de Belgische NGO “Licht voor de Wereld”.


 

 

Blindheid is een taboe in Afrika en dat beïnvloedt niet alleen de blinden, maar ook hun hele families en omgeving. Het is niet enkel de aandoening op zichzelf die pijn veroorzaakt, maar deze betekent ook nog lijden door de afwijzing van de gehele maatschappij.

We weten veel over de algemene problematieken binnen ontwikkelingslanden en zien dag in dag uit talloze portretfoto’s van mensen die zich in deze situatie bevinden. Met ons verhaal willen we verder gaan dan enkel het maken van een simpel portret. Het zijn geen mascottes van armoede, maar mensen met intieme verhalen en een leven dat voor altijd veranderd kan worden eenmaal ze verlost geraken van hun oogaandoening cataract.