Kloppend Hert - Ich bin wie du

Kloppend Hert - Ich bin wie du

3de graad secundair onderwijs

DATUM: di 03 maart 2020

LOCATIE: Kleine Zaal

UUR: 13:30

BASISPRIJS: € neem contact op met CC


DATUM: wo 04 maart 2020

LOCATIE: Kleine Zaal

UUR: 10:00

BASISPRIJS: € neem contact op met CC

In Arabland zijn de mensen sterk en groot. Trots en sentimenteel. Gastvrij en bijna perfect.
In Neverland zijn de mensen zacht en mooi. Rijk en ondernemend. Niet zo gastvrij en bijna perfect. In Belgie regent het. Haider scheert zijn tenen, in afwachting van de lente.

 

 

Kan je ook zijn wie je wil zijn als je uit een ander deel van de wereld komt? Fairuz is één van de beroemdste zangeressen van het Midden-Oosten. Mocht je haar niet kennen: denk aan Nancy Sinatra, maar dan de Arabische versie. Ze trad op in de Royal Albert Hall in Londen, L’Olympia in Parijs en Carnegie Hall in New York. De uit Libanon afkomstige diva is al een halve eeuw dagelijks op de radio te horen, van Irak tot Marokko. Ze is het symbool voor het verlangen naar vrede in het Midden-Oosten.

Haider Al Timimi gaat de strijd aan met zijn verleden en de leegte in zijn hart en verliest zich in zijn obsessie voor Fairuz. Ich bin wie du is een voorstelling over vrijheid en werd in 2013 geselecteerd voor Circuit X.

 

“Haider Al Timimi laat zijn publiek meemaken hoe het is om te worden wie je wilt zijn als je achtergrond uit twee culturen bestaat. Ich bin wie du, maar ook weer net niet.”
De Theaterkrant ****
 

Credits
regie Haider Al Timimi, Geert Vandyck spel Haider Al Timimi tekst Geert Vandyck, Haider Al Timimi dramaturgie Bart Capelle Muziekontwerp Eduardo Vega & Dimitri Joly Lichtontwerp Reynaldo Ramperssad Kostuums Marij De Brabandere & Lien Van Wemmel Decor Hiro Verbist & Sarah Geirnaert Vertaling Jan Forrez Zakelijke leiding Brigitte Mys Productie Union Suspecte / Kloppend Hert In samenwerking met C-Mine Met de steun van de Vlaamse overheid

 

Deze voorstelling kadert in een week rond het werk van Haider Al Tamimi. De leerlingen die de schoolvoorstellingen bijwonen krijgen van Haider zelf op voorhand een omkadering op school. Aansluitend op de schoolvoorstellingen zijn er nagesprekken in de zaal. In het avondaanbod zijn er ook diverse voorstellingen, inleidingen en andere activiteiten bij te wonen met kleine groepen leerlingen. Zo kan u maandag 2 maart 2020 overdag naar Zero for Conduct, op woensdag 4 maart naar de avondvoorstelling van Ich bin wie du, donderdagavond 5 maart naar Utopera en vrijdagavond 6 maart naar Studio Shehrazade.

 

Foto: Bart Grïetens