Kloppend Hert & fABULEUS - Zero for conduct

Kloppend Hert & fABULEUS - Zero for conduct

3de graad secundair onderwijs

DATUM: ma 02 maart 2020

LOCATIE: Kleine Zaal

UUR: 13:30

BASISPRIJS: € neem contact op met CC

De titel van deze productie is geïnspireerd op de vrolijk-anarchistische film Zéro de conduite van Jean Vigo uit 1933, waarin een groep kinderen in opstand komt tegen het strakke schoolsysteem waarin ze meedraaien.

 

Ondertussen maken we auto’s die zelf rijden en computers die zelf denken. We knippen en plakken met ons eigen DNA. Australië is onze achtertuin en de planeet Mars bijna een vakantiebestemming. De wereld verandert met een duizelingwekkende snelheid. Waarom zien onze klaslokalen er dan nog net zo uit als 100 jaar geleden?

 

Samen met 11 jongeren tussen 15 en 22 jaar stelt de Gentse theatermaker Haider Al Timimi vragen bij ons onderwijssysteem. Worden ze genoeg aangesproken op wie ze zijn of willen worden? Is er plaats voor leerkrachten die buiten de lijntjes willen kleuren? Worden creativiteit en handwerk ondergewaardeerd? Met deze en vele andere vragen als uitgangspunt nemen de jonge spelers, dansers en zangers het woord over hun kijk op de wereld en hun toekomst en doen ze voorstellen over wat het onderwijs hen daarvoor zou kunnen meegeven.

 

Zero for conductwordt een absurde beeldenstorm van rebelse welpen en grumpy gele hesjes, een fysieke trip van oude geesten in jonge lichamen en omgekeerd.
De spelers injecteren de passie van een voodoo-ritueel in een klaslokaal. Ze dansen hun honger naar kennis en spuwen hun drang om het beter te weten én te doen.

 

Theatermaker Haider Al Timimi werkt vanuit zijn Gentse gezelschap Kloppend Hert. De voorbije seizoenen maakte hij opmerkelijke voorstellingen als Ich bin wie du, Utopera en recent nog Studio Shehrazade. Daarnaast werkt Haider al jarenlang met jongeren binnen de projecten Jong Gewei (Gent) en TransfoCollect (Brussel). De tijd voor een samenwerking met fABULEUS is rijp.


Credits
Regie Haider Al Timimi Assistentie regie Astrid Ogiers Met Joanita Acheampong, Mohammed Basim, Cherine Chat, Marijke Claes, Maaike De Baerdemaeker, Marilou Dejans, Marie De Cort, Majd Hanon, Wouter Tran, Sigi Van Roy en Renée Vaerewijck Dramaturgie Bart Capelle Bewegingsadvies Georgina del Carmen Teunissen Kostuums Lotte Stek Scenografie Sven Roofthooft Licht Reynaldo Ramperssad Productie fABULEUS & Kloppend Hert Coproductie Perpodium  Met de steun van Ufund, de stad Leuven, de stad Gent, de Vlaamse Gemeenschap en de Tax Shelter van de Belgische federale overheid

 

Foto: Robin Stevens