Dit evenement is afgelopen

Villanella / Hanneke Paauwe - Heimwee naar Tirgu Mures

Villanella / Hanneke Paauwe - Heimwee naar Tirgu Mures

2de graad secundair onderwijs

Beklijvende monoloog over loverboys.

 

Een jong meisje wordt met valse beloftes naar België gelokt. Hier belandt ze in de wereld van escorte en prostitutie.
Deze hedendaagse Alice legt een reis af van armoede en soberheid naar welvaart, overdaad en decadentie, maar ook een reis tussen verwachting, fantasie en realiteit, tussen afstand en intimiteit.

 

Ze brengt verslag uit van haar seksuele verwachtingen als puber, haar beleving als professionele publieke dame, de landschappen van de wereld van betaalde seks. ‘Heimwee naar Tirgu Mureş’ is een privé roadmovie op scène met humoristische routebeschrijvingen, praktische en soms meedogenloze tips voor onderweg.

 

‘Heimwee naar Tirgu Mureş’ is een overrompelende voorstelling over stukgeslagen liefde en de drang om te overleven, de intieme wereld van illegalen die we vrij zelden te zien krijgen.
(Eddie Vaes – Zone 03 ****)

 

Het opmerkelijke aan deze monoloog zijn de subtiele resonanties tussen tekst, spel en decor.
(Mark Cloostermans – De Standaard ***)

 

Villanella brengt hardcore reality. [...] De striptease-act waarbij ze als een goochelaar haar SM speeltjes uitstalt, doet slikken. [...] ‘Heimwee naar Tirgu Mureş’ is een confronterende voorstelling. (Liv Laveyne – De Morgen ***)  

 

Hanneke Paauwe, 'de laatste ruwe diamant van het jeugdtheater' volgens Wouter Hillaert, is bekend van de voorstellingen ‘Miss Moskou en de Potloodmoordenaar’, ‘Sneeuwwitje en de 77 vergiften’ en ‘Het Laatste Kind’.

Griet Dobbelaere werkte na haar studies aan het conservatorium in Gent vooral in het jeugdtheater bij o.a. Padarijs en Studio Orka. Ze was een van de trekkers van het Gentse stadsfestival ‘Wildemannen Woestewijven’. Op het televisiescherm was Dobbelaere o.a. te zien in ‘En toen kwam ons ma binnen’ en ‘Kinderen van Dewindt’. Ze werkte eerder samen met Hanneke Paauwe voor de productie ‘Het Laatste Kind’.

 

Tekst en regie: Hanneke Paauwe
Spel: Griet Dobbelaere in een rol gecreëerd door Clara van den Broek
Dramaturgie: Roel Verniers
Decor en kostuums: Sara Dykmans
Productie: Hanneke Paauwe en Villanella

Met de steun van de Vlaamse Overheid en Villanella
Beeld Patrick Florin/.GRID

 

Foto: Patrick Florin