Dit evenement is afgelopen

De Mannschaft / HERMAN

De Mannschaft / HERMAN

1ste graad lager onderwijs

Een optimistische voorstelling over het einde van de wereld.

Of beter vlak daarna.

 

De wereld is vergaan. Alles is kapot. Alles en iedereen, behalve Herman, een oude man die de chaos rondom hem verandert in orde. Herman-orde. Hij is de gelukkigste enige mens op de wereld, tot er plots op zijn deur wordt geklopt, wat raar is, want hij heeft geen deur. Voor hem staat een mensachtig wezen dat erg op hem lijkt, maar ook totaal niet. In ieder geval is er voor het nieuwe wezen geen plaats in de Herman-orde die er op dat moment heerst.

Herman is een beeldende voorstelling over de zoektocht naar zingeving, naar jezelf en naar de ander. In het leven is er niets moeilijker dan samenleven met iemand anders. In het leven is er niets leuker dan samenleven met iemand anders.

Herman wordt lachen gieren brullen, maar is bittere ernst. Herman gaat over ons, over u en ik, over hoe wij samen leven.

Na de succesvoorstellingen Liv en Dethleff waagt De Mannschaft zich op nieuw terrein: kinderen! Ze gaan aan de slag met stevig filosofisch materiaal en gaan de uitdaging aan om deze zo woordeloos mogelijk behapbaar te brengen voor kinderen, gespeeld door Stijn en Michai zelf!

 

Credits
Concept, spel, regie: Stijn Van de Wiel & Michai Geyzen
Scenografie en kostuum: Laura Wallrafen
Beeld: Charlotte Wouters
Lichtontwerp/techniek: Thomas Stevens
Met dank aan De Warande, Turnhout