kabinet k / as long as we are playing

kabinet k / as long as we are playing

2de en 3de graad lager onderwijs

DATUM: ma 06 januari 2020

LOCATIE: kleine zaal

UUR: 10:00

BASISPRIJS: € neem contact op met cc


DATUM: ma 06 januari 2020

LOCATIE: kleine zaal

UUR: 13:30

BASISPRIJS: € neem contact op met cc

As long as we are playing wordt een voorstelling als een speeltuin.

 

De aanstekelijkheid van het spel vormt het vertrekpunt van elke beweging en interpretatie in deze dansvoorstelling. Spel als een onuitputtelijke bron van impulsen. Spel waarin regels zich manifesteren in de handen van de mensen die ze hanteren, volgen, veranderen, bijsturen, manipuleren, negeren, ... Spel als de plaats van plezier en harmonie, maar ook van conflict en macht. Spel als spiegel van onze mogelijkheden, van onze natuur, van ons samenleven.

Voor as long as we are playing werken Kwint Manshoven en Joke Laureyns voor het eerst samen met componist Thomas Smetryns, wiens muziek door kinderen uitgevoerd zal worden. Beeldend kunstenaar Amy Franceschini tekent voor de scenografie.

Kabinet k hanteert een danstaal die veel vertelt met weinig, die vertedert en pijn doet tegelijk, die sober en rijk is, abstract en naturel, ernstig en speels.

Live- of nieuw gecomponeerde muziek, de aanwezigheid van verschillende generaties op de scène en de invloed van de beeldende kunsten zijn constanten in het werk.

Credits
choreografie: Joke Laureyns & Kwint Manshoven
muziek: Thomas Smetryns
met: Marieke Berendsen, Nona De Neve, Ilena Deboeverie, Marie-Lou Liberale, Lorenz Ludovic Maes, Kwint Manshoven, Juliette Spildooren, Louise Tanoto, Lili Van den Bruel, Aya Vanvinckenroye
scenografie: Amy Franceschini & Kwint Manshoven
dramaturgie: Mieke Versyp
fotografie: Kurt Van der Elst
productieleiding: Famke Dhont
productie: kabinet k, LOD muziektheater & hetpaleis
met de steun van: de Vlaamse Gemeenschap, stad Gent & de Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale Overheid