Theater Antigone & RITCS Brussel - Banzaï

Theater Antigone & RITCS Brussel - Banzaï

2de en 3de graad secundair onderwijs

DATUM: di 19 november 2019

LOCATIE: Kleine Zaal

UUR: 13:30

BASISPRIJS: € neem contact op met CC


DATUM: wo 20 november 2019

LOCATIE: Kleine Zaal

UUR: 10:00

BASISPRIJS: € neem contact op met CC

Jonge theatermaker Gökhan Girginol maakt in nauwe samenwerking met Theater Antigone en Jos Verbist de voorstelling Banzaï, over de leefwereld van jongeren. Hij werkt daarvoor met nieuw acteertalent dat net afstudeerde aan RITCS Brussel.

 

Gökhan gaf al veel workshops aan jongens en meisjes in diverse scholen in Genk en de regio daarrond. Hij raakte gefascineerd door hun leefwereld. Wat bezielt hen? Wat drijft hen? Wat speelt er in hun hoofden? Wat zijn hun verwachtingen? Waarop hopen zij? Hebben ze hoop? Wat zijn hun teleurstellingen? Waarom loopt het soms fout? En is dat dan onomkeerbaar? Onherroepelijk?

 

Banzaï komt tot stand aan de hand van gesprekken en interviews met opvoeders, leraren en jongeren van verschillende afkomst. Sommige van die pubers leven in een jeugdinstelling. Niet alleen de pijnlijke, maar zeker ook de positieve verhalen krijgen een plek op de scène. Banzaï, in het Chinees “ ik wens u tienduizend levens toe”, moet klinken als een vreugdekreet.

 

Credits

Regie: Gökhan Girginol

Coach en dramaturgische begeleiding: Jos Verbist

Tekst: Greet Jacobs

Spel: Leonie Buysse, Gilles Van Hecke, Emma Poot

 

 

Deze voorstelling speelt tevens als avondvoorstelling op di 19 november om 20.15 uur. U bent met een kleine groep leerlingen zeer welkom tijdens deze vrije voorstelling. Reserveren via schoolprogrammatie@genk.be