Dit evenement is afgelopen

hetpaleis, fABULEUS en Moussem Nomadisch Kunstencentrum/ Radouan Mriziga - 8.2

hetpaleis, fABULEUS en Moussem Nomadisch Kunstencentrum/ Radouan Mriziga - 8.2

3de graad secundair onderwijs

“Bij een voorstelling op en over rapmuziek verwacht je wellicht loeiharde muziek, veel obscene gebaren en geleuter over geld en seks. Maar zo loopt het helemaal niet in 8.2. Het genre is hier een vehikel voor, of zelfs de expressie van wat een generatie bezig houdt.”  (Pieter T’Jonck in Etcetera)

 

Voor deze hedendaagse dansproductie liet choreograaf Radouan Mriziga zich inspireren door een oude liefde, rapmuziek. Samen met zeven jonge dansers verdiepte hij zich in alles wat rap uniek maakt: het ritme, de flow, de statements en gebaren en de geschiedenis van de grandmasters tot Kendrick Lamar. Zo probeert Mriziga de essentie te vatten van een muziekstijl die trends overstijgt en generaties overleeft door zichzelf telkens opnieuw uit te vinden. 

 

Radouan Mriziga volgde een dansopleiding in Tunesië en studeerde nadien aan P.A.R.T.S in Brussel. Zijn werk wordt ondersteund door Moussem Nomadisch Kunstencentrum en Kaaitheater waar hij artist-in-residence is. 

 

“De zeven dansers zijn prachtig om te zien, in al hun overgave, ­diver­siteit en kleurrijke outfits. Samen met choreograaf ­Radouan Mriziga brouwden ze een fascinerende medley, vol rapflows en moves. Dat gebeurt vaak zonder muziek, terwijl ze steppend complexe ritmes creëren en daarbovenop rhymes citeren. Die ‘naakte’ aanpak legt de componenten van het genre bloot én be­nadrukt het unieke bewegingsvocabularium.” (****, De Standaard)

 

Credits
Choreografie, concept en vorm Radouan Mriziga
Met Tars Couvreur, Amina Iddrisu, Mimbi Lubansu, Ebe Meynckens, Nick Van de Velde, Julie Van Minnebruggen en Sadie Vermeiren Assistentie choreografie Maïté Jeannolin Kostuums Lila John
Productie hetpaleis, fABULEUS en Moussem Nomadisch Kunstencentrum Coproductie STUK

Met de steun van de Vlaamse Gemeenschap, de provincie Antwerpen, de stad Antwerpen, Leuven en Brussel en de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid. Tax Shelter fondsenwerving: Casa Kafka Pictures Tax Shelter Empowered by Belfius/Isabelle Molhant.

Foto: Clara Hermans

Deze voorstelling speelt tevens als avondvoorstelling op di 12 november om 20.15 uur. U bent met een kleine groep leerlingen zeer welkom tijdens deze vrije voorstelling. Reserveren via schoolprogrammatie@genk.be