Dit evenement is afgelopen

FOCUS OP HAIDER AL TIMIMI  // KLOPPEND HERT-ARSENAAL

FOCUS OP HAIDER AL TIMIMI // KLOPPEND HERT-ARSENAAL

Studio Shehrazade

C-mine volgt de Gentse Haider Al Timimi al sinds zijn rol bij Union Suspecte. Intussen is hij één van de meest opmerkelijke makers die met gemak dans en theater mixt, oog heeft voor alles wat er zich in de wereld afspeelt en een eigenzinnig parcours rijdt.
Tijd om hem een uitgebreid podium te gunnen in C-mine!

 

Studio Shehrazade wil de grenzen aftasten van de perceptie die sommige culturen hebben op homoseksualiteit en wil de fobie en daaruit volgende (gruwel)daden aan de kaak stellen.

 

Een coproductie van Kloppend Hert/Haider Al Timimi en ARSENAAL/LAZARUS en met Vooruit Gent en C-TAKT GENK

Stel dat er een zwart gat is waar we ons aan het alziend oog van de publieke opinie, van de maatschappij en haar moraal kunnen onttrekken en ongeremd onszelf kunnen zijn, afgepeld van uniformen, codes en predestinatie. Vrij om te zijn, om lief te hebben, om de significant other daadwerkelijk te ontmoeten. Studio Shehrazade is zo’n plek. Daar vinden twee mannen, een Ghanees en een Irakees mekaar. Daar sneuvelen de taboes die hen weerhielden. What happens in the Box, stays in the Box. Alleen hun mentale foto’s zijn hun stille getuigen. De acteurs/dansers sarren de begrenzing van hun vrijheid. Hoe beangstigend zijn hun wildste dromen, hoe diep is hun verlangen nu dat tastbaar wordt? Hoe ver of hoe dichtbij geraken ze bij de ander? Hoe groot is de druk van de buitenwereld die hen opwacht en de angst voor de enige getuige van hun ware gelaat, de geliefde ander?

Studio Shehrazade is een dans/theatervoorstelling, geïnspireerd op het werk van de Libanese (archief)kunstenaar Akram Zaatari. Hij ontsloot de collectie van fotograaf Hashem El Madani die in Beirut een discrete fotostudio runde, waar mensen hun ware aard en geheime fantasieën in beeld lieten brengen. For their eyes only. Studio Shehrazade wil nooit in een stereotiepe benadering van het thema vervallen, maar op een eenvoudige gevoelsmatige manier de issues blootleggen die we met genderdifferentiatie hebben. Studio Shehrazade wil de grenzen aftasten van de perceptie die sommige culturen hebben op homoseksualiteit en wil de fobie en daaruit volgende gruweldaden in specifiek het Midden-Oosten en sommige Afrikaanse landen aan de kaak stellen.

 

Spel: Gorges Ocloo, Haider Al Timimi / Regie: Haider Al Timimi en Gorges Ocloo/ Choreografie: Georgina Del Carmen Theunissen / Co-regie: Renée Goethijn / Dramaturgie: Bart Capelle / Lichtontwerp: Reynaldo Ramperssad

 

(c) Bart Grietens


FOCUS OP HAIDER AL TIMIMI :
woensdag 4 maart 2020 om 20.15 uur : ICH BIN WIE DU