Dit evenement is afgelopen

Radouan Mriziga/hetpaleis/fABULEUS/Moussem - 8.2

Radouan Mriziga/hetpaleis/fABULEUS/Moussem - 8.2

Voor iedereen vanaf 14 jaar

“Bij een voorstelling op en over rapmuziek verwacht je wellicht loeiharde muziek, veel obscene gebaren en geleuter over geld en seks. Maar zo loopt het helemaal niet in 8.2. Het genre is hier een vehikel voor, of zelfs de expressie van wat een generatie bezig houdt.”  (Pieter T’Jonck in Etcetera)

 

Voor deze hedendaagse dansproductie liet choreograaf Radouan Mriziga zich inspireren door een oude liefde, rapmuziek. Samen met zeven jonge dansers verdiepte hij zich in alles wat rap uniek maakt: het ritme, de flow, de statements en gebaren en de geschiedenis van de grandmasters tot Kendrick Lamar. Zo probeert Mriziga de essentie te vatten van een muziekstijl die trends overstijgt en generaties overleeft door zichzelf telkens opnieuw uit te vinden. 

 

Radouan Mriziga volgde een dansopleiding in Tunesië en studeerde nadien aan P.A.R.T.S in Brussel. Zijn werk wordt ondersteund door Moussem Nomadisch Kunstencentrum en Kaaitheater waar hij artist-in-residence is. 

Met een ticket voor de dansvoorstelling kan je gratis deelnemen aan een dansworkshop op zondag 10 november 2019 van 10u00-12u00 in C-mine cultuurcentrum.

Schrijf je in op c-minecultuurcentrum@genk.be